Χαρδαλιάς: Διπλασιασμός προστίμου για άσκοπες μετακινήσεις από Μ. Σάββατο έως Δευτέρα του Πάσχα

Τον διπλασιασμό των προστίμων για τις άσκοπες μετακινήσεις, από τις 21:00 το Μεγάλο Σάββατο έως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας του Πάσχα, ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς. Επίσης, όπως είπε, εκτός από το πρόστιμο των 300 ευρώ, θα αφαιρούνται και οι πινακίδες κυκλοφορίας.

Υπογράμμισε στη συνέχεια ότι ειδικά για τις μετακινήσεις που αφορούν στην παροχή βοήθειας σε άτομα που έχουν ανάγκη (κωδικός Β4), οι έλεγχοι θα είναι σαρωτικοί σε όλη τη χώρα, σε σχέση με το σημείο αναχώρησης και τον προορισμό και θα μπορεί να γίνεται αποκλειστικά και μόνο με δύο άτομα ανά όχημα. Καταχρηστική χρήση του Β4 συνεπάγεται 300 ευρώ πρόστιμο, αφαίρεση πινακίδων για τον οδηγό και 150 ευρώ πρόστιμο στον συνοδηγό.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων επανέλαβε πως την ημέρα του Πάσχα θα ισχύσουν όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί, τα οποία τηρεί η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, σημειώνοντας πως η πρωτόγνωρη κατάσταση που αντιμετωπίζουμε έχει αλλάξει τα πάντα γύρω μας, έχει επηρεάσει τον τρόπο που βιώνουμε αυτές τις άγιες ημέρες, ανέφερε. Επικαλούμενος σχετικές μετρήσεις, σημείωσε πως οι 9 στους 10 συμπολίτες μας δηλώνουν ότι θα γιορτάσουν με βάση τους κανόνες που επιβάλουν οι συνθήκες, θα ακολουθήσουν τις οδηγίες και εξέφρασε τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη του. Επισήμανε ότι αποδεικνύουν ότι η αγάπη τους προς την πατρίδα, τον συνάνθρωπο είναι πραγματική.

Ωστόσο, τα μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα -όπως είπε- απαντούν ουσιαστικά στην πρόθεση και ανευθυνότητα του 1 στους 10, που δείχνει να μην αντιλαμβάνεται τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ