Κορονοϊός: Στους 53 οι νεκροί στη Βρετανία

Προσθέστε το enikos.gr στην Google

Στους 53 ανέρχονται οι νεκροί από την επιδημία Covid-19 στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ. Μιλώντας στο κοινοβούλιο, ο υπουργός είπε ότι έχουν διαγνωστεί θετικοί στον νέο κορονοϊό 1.543 άνθρωποι μέχρι τώρα.

Στη Βρετανία δεν γίνονται συστηματικές εξετάσεις για τον ιό και η κυβέρνηση παραδέχτηκε την περασμένη εβδομάδα ότι ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων είναι στην πραγματικότητα πολύ υψηλότερος. «Χωρίς δραστικές ενέργειες, ο αριθμός των κρουσμάτων μπορεί να διπλασιάζεται κάθε πέντε με έξι ημέρες», προειδοποίησε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Η εφημερίδα Γκάρντιαν, επικαλούμενη έγγραφα των βρετανικών υπηρεσιών υγείας, έγραψε χθες ότι μέχρι και το 80% των Βρετανών μπορεί να προσβληθούν από τον ιό, κάτι που θα σήμαινε ότι θα χρειάζονταν νοσηλεία σχεδόν οκτώ εκατομμύρια άνθρωποι. Τα έγγραφα αυτά περιγράφουν «το χειρότερο σενάριο και αυτό δεν σημαίνει πως περιμένουμε κάτι τέτοιο», αντέδρασε ένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

Προσθέστε το enikos.gr στην Google
σχολίασε κι εσύ

ENIKOS NETWORK