Σε μία ημιορεινή περιοχή της Πελοποννήσου έξω από την Κυπαρισσία βρίσκει στις 23 Μαρτίου 1821 ο πρωτοσύγκελος Αμβρόσιος Φραντζής, τους μυημένους στη Φιλική Εταιρεία οπλαρχηγούς με 750 οπλοφόρους. Επαναστάτησαν κατά των Τούρκων και για σημαία τους έδεσαν ένα άσπρο σεντόνι σε ένα καλάμι. Έβλεπε ο πρωτοσύγκελος ότι οι επαναστάτες είχαν ελάχιστα όπλα και πολεμοφόδια και «έδακνε (κατά την κοινήν παροιμίαν) την γλώσσαν του, αλλά τί εδύνατο να κάμη; Καθότι είχεν ανεωχθή η σκηνή πλέον και ώφειλε να δείξει καρτερίαν ακόμη και με τα ψεύδη συνηνωμένην». Κάπως έτσι ξεκίνησε ο αγώνας.
σχολίασε κι εσύ
Ακολουθήστε το Enikos στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο enikos.gr
Ειδήσεις
Ροή Ειδήσεων
6 ώρες πριν
Μαρινέλλα: 15 σπουδαία τραγούδια της που μας συγκλόνισαν και όλοι μας έχουμε τραγουδήσει – Βίντεο
18 λεπτά πριν
Το φορτισμένο «αντίο» του Σταμάτη Φασουλή στη Μαρινέλλα: «Αισθάνομαι μια φρικτή ανακούφιση και μια ενοχή, δεν είναι εύκολο»
33 λεπτά πριν
Συμμορία ανηλίκων σκορπά τρόμο σε συνομήλικους στον Χολαργό: 14χρονος έδωσε πάνω από 10.000 ευρώ για να γλιτώσει (Βίντεο)
53 λεπτά πριν
Η Realnews σήμερα (29/3/2026)
ENIKOS NETWORK
Έφυγε η Μαρινέλλα – Η φωνή που έγινε ιστορία