Πρόσκρουση κρουαζιερόπλοιου στο λιμάνι του Πειραιά

Προσθέστε το enikos.gr στην Google

Κατά τη διάρκεια κατάπλου τις πρωινές ώρες της Πέμπτης το κρουαζιερόπλοιο VIKING JUPITER σημαίας Νορβηγίας προσέκρουσε στο λιμάνι του Πειραιά. 

Συγκεκριμένα το ανωτέρω πλοίο, στο οποίο επέβαιναν εξακόσιοι επτά επιβάτες και τετρακόσια ογδόντα τρία άτομα πλήρωμα, προσέκρουσε με τη δεξιά πλευρά στον προβλήτα λόγω των ισχυρών ανέμων, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν εσωκοιλώματα / στρεβλώσεις στην δεξιά πλευρά του ακροπρυμναίου πτερυγίου – ζωναριού εξάλων καθώς και μικρό ρήγμα περίπου δέκα (10) εκατοστών.

Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε εισροή υδάτων και θαλάσσια ρύπανση, ενώ από την πρόσκρουση αποκολλήθηκαν τρία (03) ελαστικά παραβλήματα και προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές στον προβλήτα μήκους δεκαπέντε (15) μέτρων περίπου.

Το «VIKING JUPITER» συνοδευόταν από τα ρυμουλκά «ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΩΡ» Ν.Π. 12369, «ΠΛΑΤΥΤΕΡΑ» Ν.Π. 12544 και «ΠΑΝΘΗΡ Ζ» Ν.Π. 11172, ενώ από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

Μοιράσου το:

Προσθέστε το enikos.gr στην Google
σχολίασε κι εσύ

ENIKOS NETWORK