Ήταν 14 Ιουλίου 1992 όταν ο 20χρονος Θάνος Αξαρλιάν, περπατούσε στην οδό Καραγιώργη Σερβίας.
Στη διασταύρωση με την οδό Βουλής η ρουκέτα που εκτόξευσαν οι δολοφόνοι της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη με στόχο το διερχόμενο όχημα που μετέφερε τον τότε υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Παλαιοκρασσά κόβει το νήμα της ζωής του 20χρονου φοιτητή.


Η εικόνα του Θάνου Αξαρλιάν στο πεζοδρόμιο έχει μείνει ανεξίτηλη στα μάτια όλων των Ελλήνων.
Λίγες ώρες αργότερα, άγνωστος τηλεφώνησε στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» και ανέλαβε την ευθύνη εκ μέρους της «17 Νοέμβρη», ενώ παράλληλα εξέφρασε την λύπη του για τον θάνατο του 20χρονου Θάνου Αξαρλιάν, χαρακτηρίζοντάς τον… «παράπλευρη απώλεια».


Από τότε που ο 20χρονος Θάνος Αξαρλιάν έχασε τόσο άδικα την ζωή του έχουν περάσει 26 χρόνια, ωστόσο η οικογένειά του δεν έχει ξεπεράσει ακόμα τον χαμό του.
Κάθε χρόνο στις 14 Ιουλίου συγγενείς και φίλοι, τελούν σιωπηλό και φορτισμένο μνημόσυνο στην μνήμη του.
Πόλεμος Ευρώπης – Ρωσίας: Ποιες χώρες ανησυχούν – Μέχρι πού φτάνουν οι αυτοκρατορικές φιλοδοξίες του Πούτιν;
Προκαλεί το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας: Η προσέγγιση της Ελλάδας ευθύνεται για τις παραβιάσεις στο Αιγαίο
Ύπνος: Το μοτίβο που μπορεί να προμηνύει κίνδυνο για τη νόσο Αλτσχάιμερ, σύμφωνα με μελέτη
ENIKOS NETWORK
Ειδικός στο σεξ αποκαλύπτει τα πέντε λάθη που κάνουν τα ζευγάρια τις γιορτές – Κάντε το τεστ για να δείτε αν κινδυνεύετε