Κόντρα στην Ινδία για το Ταζ Μαχάλ: Ή θα το κλείσουμε ή θα το καταστρέψετε…

Επικρίσεις από το ανώτατο δικαστήριο ότι δεν λαμβάνονται μέτρα προστασίας του εμβληματικού...

Google Προσθέστε το ENIKOS ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Σε λήθαργο κατηγορεί το ανώτατο δικαστήριο ότι βρίσκονται η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και η τοπική κυβέρνηση του Ουτάρ Πραντές όσον αφορά στη λήψη μέτρων προστασίας του εμβληματικού μνημείου του Ταζ Μαχάλ.

Το ανώτατο δικαστήριο διεμήνυσε: «Είτε θα κλείσουμε το μνημείο, είτε θα το καταστρέψετε ή θα το αποκαταστήσετε».

Το δικαστήριο προχώρησε σε αυτές τις ανακοινώσεις αφού άκουσε μία αναφορά σύμφωνα με την οποία κρίνεται απαραίτητο να συντηρηθεί το μαρμάρινο μαυσωλείο, ένα αξιοθέατο χάρη στο οποίο κάθε χρόνο επισκέπτονται δεκάδες χιλιάδες τουρίστες την Ινδία.

Το μαυσωλείο ανήγειρε ο Σαχ Γιαχάν, Μογγόλος αυτοκράτορας (Σάχης) προκειμένου να τιμήσει τη πολυαγαπημένη του σύζυγο Μουμτάζ Μαχάλ που πέθανε το 1631 κατά τη διάρκεια τοκετού. Το μαυσωλείο ολοκληρώθηκε το 1635 και αποτελεί τον μεγαλύτερο πόλο έλξης για τους τουρίστες που επισκέπτονται την Ινδία.Πηγή: ΑΠΕ

Google Προσθέστε το ENIKOS στην Google
Ακολουθήστε το ENIKOS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.