Υπέρ της συνεργασίας ελληνογερμανικής νεολαίας ο Νίκος Κοτζιάς

Ο Υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι πρέπει να δημιουργηθεί ένα σχέδιο φιλίας προσανατολισμένο στο μέλλον...

Google Προσθέστε το ENIKOS ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Ουπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς τόνισε την ανάγκη διμερούς συνεργασίας που να προάγει ίσες ευκαιρίες και προοπτικές για τους νέους της Ελλάδας και της Γερμανίας φέρνοντας ως παράδειγμα το «Ίδρυμα Νεολαίας».

Απαντώντας στον πρώην πρέσβη της Γερμανίας στην Αθήνα, Βόλφγκανγκ Σούλτχάις, ο οποίος διερωτήθηκε για το ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών παραδέχτηκε τις δυσκολίες που παρουσιάστηκαν στην αρχή του εγχειρήματος, διευκρινίζοντας ότι το ζήτημα αποτελεί αρμοδιότητα του Υπουργείου Παιδείας. Δεν παρέλειψε να εκφράσει, ωστόσο, την πεποίθηση του ότι το πρόγραμμα θα προχωρήσει, ενώ πρόσθεσε ότι η άποψη των αρμόδιων ελληνικών υπηρεσιών είναι πως χρειάζεται να δημιουργηθεί ένα σχέδιο φιλίας προσανατολισμένο στο μέλλον.

Συγκεκριμένα ο κ. Κοτζιάς δήλωσε: «Οι ελληνογερμανικές σχέσεις είναι σήμερα καλύτερες από ό,τι πριν από πέντε χρόνια. Είμαστε πολύ υπέρ του να μπούμε σε αυτή την συνεργασία. Πρέπει όμως και να προσέξουμε να υπάρχει μια ισορροπία, διότι έχουμε χάσει πάνω από 120.000 πτυχιούχους που έφυγαν από την Ελλάδα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Google Προσθέστε το ENIKOS στην Google
Ακολουθήστε το ENIKOS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.