Βραζιλία – Ελλάδα 79-78 (ΤΕΛΙΚΟ)

Την ήττα με 79-78 από τη Βραζιλία γνώρισε η Εθνική μας σε ένα παιχνίδι θρίλερ για την 2η αγωνιστική της πρώτης φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας. Αυτό το αποτέλεσμα μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικό στην πορεία της Ελλάδας στη διοργάνωση σε σχέση με τον αντίπαλο στη νοκ άουτ φάση, με την προϋπόθεση βέβαια ότι την Πέμπτη θα νικήσουμε τη Νέα Ζηλανδία και θα περάσουμε στη δεύτερη φάση των ομίλων. Ο Σλούκας είχε την ευκαιρία να στείλει το ματς στην παράταση, αλλά αστόχησε στην τρίτη βολή με συνέπεια οι Βραζιλιάνοι να πάρουν τη νίκη και την πρόκριση.

Η Ελλάδα προηγήθηκε ακόμη και με 17 πόντους (40-23), αλλά στην επανάληψη έχασε τη συγκέντρωση της και έδωσε την ευκαιρία στους καριόκας να γυρίσουν το παιχνίδι. Η Βραζιλία κατάφερε να περιορίσει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, που είχε 13 πόντους και 9 ριμπάουντ. 

Ο Γιώργος Πρίντεζης ήταν για δεύτερη φορά πρώτος σκόρερ της εθνικής, πετυχαίνοντας 20 πόντους με 4/5 τρίποντα. Ο Νικ Καλάθης είχε 16 πόντους με 3/8 τρίποντα, 7 ριμπάουντ, 4 ασίστ, ο Κώστας Σλούκας με 11 ασίστ. «Δήμιος» για την Ελλάδα από την καλά διαβασμένη Βραζιλία αναδείχθηκε ο έμπειρος Άντερσον Βαρεζάο με 22 πόντους, 15 πρόσθεσε ο Μαρκίνιος Σόουζα, ενώ από 13 πόντους πέτυχαν οι Άλεξ Γκαρσία και Λεανδρίνιο Μπαρμπόσα. Η εθνική δίνει… τελικό για την πρόκριση με τη Νέα Ζηλανδία την Πέμπτη (5/9) στις 15:30. Η Βραζιλία, με δύο νίκες, εξασφάλισε την πρόκριση στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Τα δεκάλεπτα: 15-19, 30-40, 56-53, 79-78

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ