Η επιθυμία όλων έγινε πραγματικότητα – Fedal στα ημιτελικά του Wimbledon – Η πρώτη τους συνάντηση μετά τον «τελικό των τελικών» το 2008 – ΒΙΝΤΕΟ

Η Τετάρτη ήταν η μέρα που περίμεναν όλοι οι φίλοι του τένις, καθώς ανέμεναν την «επισημοποίηση» του… Fedal στα ημιτελικά του Wimbledon και τόσο ο Ρότζερ Φέντερερ, όσο και ο Ράφαελ Ναδάλ στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων. Ο Ελβετός ξεπέρασε σχετικά εύκολα το εμπόδιο του Νισικόρι, ο Ισπανός νίκησε άνετα τον Κουέρι και έδωσαν ραντεβού για τον ημιτελικό του Wimbledon, την πρώτη τους μονομαχία στη διοργάνωση από τον τελικό του 2008. Έναν τελικό που έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ως ο «τελικός των τελικών», όταν ο Ναδάλ κατέκτησε τον τίτλο μετά από πέντε σετ επικρατώντας 6–4, 6–4, 6–7(5–7), 6–7(8–10), 9–7.Ο Τζον ΜακΕνρο έχει χαρακτηρίσει το συγκεκριμένο παιχνίδι ως το καλύτερο παιχνίδι που έχει διεξαχθεί στην ιστορία του τένις. Και η άποψή του βρίσκει πάρα πολλούς υποστηρικτές, δεδομένου ότι Φέντερερ και Ναδάλ είχαν χαρίσει ένα εντυπωσιακό θέαμα που καθήλωσε όλους τους φίλους του τένις. Ήταν η 6η Ιουλίου του 2008. Ο Φέντερερ ήταν λίγο πριν τα 27α γενέθλιά του και είχε ήδη περάσει 231 συνεχόμενες εβδομάδες έως το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης. Ο Ναδάλ, όμως, ερχόταν «αγριεμένος». Και λίγες εβδομάδες πριν, τέσσερις συγκεκριμένα, είχε κάνει «πάρτι» απέναντι στον Ελβετό επικρατώντας στον τελικό του Roland Garros με 6-1, 6-3, 6-0. Το Wimbledon, βέβαια, ήταν μία άλλη, τελείως διαφορετική, ιστορία. Ήταν και παραμένει η αγαπημένη επιφάνεια του Φέντερερ, ο οποίος είχε επιβληθεί του Ναδάλ στους δύο προηγούμενους τελικούς της διοργάνωσης. Ο τελικός ήταν προγραμματισμένος στις 14:00 τοπική ώρα, όμως, λόγω της βροχόπτωσης ξεκίνησε με 35 λεπτά καθυστέρηση. Από τον πρώτο πόντο φάνηκε ότι εκείνη την ημέρα θα γραφτεί ιστορία, καθώς χρειάστηκε ένα ράλι 14 χτυπημάτων για να τον κερδίσει ο Ναδάλ με ένα άπιαστο forehand. Ο Ισπανός έκανε το πρώτο break στο τρίτο game και «έκλεισε» το πρώτο σετ, παρά τα δύο break point που αντιμετώπισε στο 5-4.

Στο δεύτερο σετ ο Φέντερερ αντεπιτέθηκε, «έσπασε» το σερβίς του Ναδάλ και προηγήθηκε με 4-1, αλλά δεν κατάφερε να αντέξει στα χτυπήματα του Ναδάλ, ο οποίος κέρδισε πέντε games στη σειρά και προηγήθηκε με 2-0 στα σετ. Ήταν η πρώτη φορά στο Wimbledon όπου ο Ρότζερ Φέντερερ βρισκόταν σε τόσο δύσκολη θέση. Ήταν, όμως, τέτοια η παράδοση που είχε χτίσει ο Ελβετός σε αυτήν την διοργάνωση που όλοι περίμεναν ότι δεν θα πέσει… αμαχητί. Κι έτσι έγινε. Με το σκορ στο 3-3 στο τρίτο σετ, ο Φέντερερ βρέθηκε πίσω στο σερβίς του με 0-40, αλλά κατάφερε να πάρει το –επικό- game. Το σετ, τελικά, οδηγήθηκε στο tie break και εκεί το κατέκτησε με έναν άσο, με τον κόσμο να τον χειροκροτεί, καθώς ήθελε να απολαύσει όσο το δυνατόν περισσότερο τη μάχη των δύο θρύλων του τένις. Στο τέταρτο σετ και με το σκορ στο 4-5 υπέρ του Ναδάλ, ο Φέντερερ βρέθηκε με 0-30 στο σερβίς του. «Φλέρταρε» με την ήττα, αλλά τέσσερις συνεχόμενοι πόντου του επέτρεψαν να ισοφαρίσει. Το «θρίλερ» συνεχιζόταν και τελικά το σετ οδηγήθηκε στο tie break. Ο Ναδάλ προηγήθηκε με 5-2. Ο Φέντερερ μείωσε σε 5-4. Ο Ελβετός είχε set point στο 6-5, αλλά το forehand που επιχείρησε ήταν άστοχο. Ο Ισπανός είχε championship point στο 7-6, αλλά το «έσβησε» με ένα εξαιρετικό σερβίς ο Φέντερερ. Οι πόντοι που ακολούθησαν από το 7-7 ήταν επικοί. Ο Ναδάλ με ένα ασύλληπτο forehand που ανάγκασε τους πάντες να τον αποθεώσουν πήρε τον πόντο και βρέθηκε ξανά «αγκαλιά» με τον τίτλο. Η απάντηση του Φέντερερ ήρθε με ένα εξωπραγματικό backhand. Αυτοί οι δύο πόντοι χαρακτηρίστηκαν ως οι καλύτεροι του τουρνουά και επιτεύχθηκαν στο πιο κρίσιμο σημείο, γεγονός που δείχνει και την αξία των δύο παικτών. Ακολούθησαν δύο πόντοι για τον Ελβετό και το ματς οδηγήθηκε στο πέμπτο σετ.

Σε εκείνο το σημείο υπήρξε νέα διακοπή λόγω της βροχόπτωσης, αλλά κράτησε λίγο και το ματς συνεχίστηκε, ενώ είχε αρχίσει σιγά σιγά να πέφτει το… σκοτάδι. Στο 4-4 ο Φέντερερ κέρδισε break point, αλλά ο Ναδάλ το «έσβησε», στο 5-5 ήταν ο Ναδάλ που έφτασε μία ανάσα από το break, αλλά ήταν η σειρά του Φέντερερ να «σβήσει» τα break points. Τελικά ήταν ο Ισπανός που «έσπασε» το σερβίς του Ελβετού για να προηγηθεί με 8-7 και στη συνέχεια να κατακτήσει το τουρνουά έπειτα από 4 ώρες και 48 λεπτά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ