Η Μπαρτσελόνα «καθάρισε» την Γιουνάιτεντ και επέστρεψε στα ημιτελικά – BINTEO

Με ακόμα μια ποδοσφαιρική παράσταση του Λιονέλ Μέσι και τον Κουτίνιο να συμβάλει στο τελικό 3-0, η Μπαρτσελόνα «καθάρισε» την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Champions League για πρώτη φορά μετά το 2015. Εκεί θα αντιμετωπίσει μία εκ των Πόρτο, Λίβερπουλ που θα αναμετρηθούν αύριο στο “Ντραγκάο” του Οπόρτο.

Με τα… μπούνια μπήκε στο παιχνίδι η Γιουνάιτεντ και αιφνιδίασε την Μπαρτσελόνα. Φουλ πίεση ψηλά, πολλές κλεμμένες μπάλες και μια μεγάλη φάση πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό, με τον Πογκμπά να βρίσκει τον Ράσφορντ μέσα στην περιοχή αλλά τον τελευταίο να βλέπει το σουτ του να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι και να καταλήγει άουτ. Δευτερόλεπτα αργότερα, η ομάδα του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ λίγο έλειψε να απειλήσει ξανά, αλλά ο ΜακΤόμινεϊ έχασε το κοντρόλ στα όρια της περιοχής. Όσο περνούσαν τα λεπτά, όμως, η Μπαρτσελόνα άρχιζε να ισορροπεί και στο 11ο λεπτό είδε τον διαιτητή Φέλιξ Μπριχ να δείχνει την άσπρη βούλα σε μαρκάρισμα του Φρεντ στον Ράκιτιτς. Ωστόσο, συμβουλεύτηκε το VAR και πήρε πίσω την απόφασή του, σε μια φάση πάντως που φάνηκε να υπάρχει ανατροπή.

Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε είχε πάρει την κατοχή και τον έλεγχο και βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα χάρη σε μια απίθανη ενέργεια του Μέσι. Ήταν το 16ο λεπτό όταν ο Αργεντινός σούπερ σταρ έκλεψε την μπάλα από τον Γιανγκ, έσκασε φοβερή ποδιά στον Φρεντ και αφού βρήκε τον χώρο, που του είχε ανοίγει ο Σουάρες με την κίνησή του, έκανε άψογο πλασέ για το 1-0. Σαν να μην έλειπε αυτό, τέσσερα λεπτά μετά ο Μέσι έδωσε αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του, έχοντας την μέγιστη βοήθεια του Ντε Χέα, ο οποίος έκανε τραγικό υπολογισμό στο σουτ του αρχηγού της Μπάρτσα από τα όρια της περιοχής, με την μπάλα να περνάει κάτο από το σώμα του (2-0).

Λίγα λεπτά μετά ο Μέσι απείλησε ξανά αλλά δεν βρήκε στόχο από διαγώνια θέση μέσα από την περιοχή, με τον ρυθμό να πέφτει στη συνέχεια. Στο 41΄ο Ντε Χέα μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια την κεφαλιά του Ράκιτιτς, ενώ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων είχε… Άγιο καθώς μετά το γύρισμα του Άλμπα, ο Σέρτζι Ρομπέρτο κατάφερε από το ύψος της μικρής περιοχής να πετύχει τον Ισπανό γκολκίπερ, που το… έβγαλε με το κεφάλι!

Με μεγάλη ευκαιρία για τους Καταλανούς ξεκίνησε και το δεύτερο μέρος, με τον Μέσι να κάνει το σουτ στην κίνηση αλλά η μπάλα βρήκε στον Γιανγκ και πέρασε… σύριζα από το δεξί δοκάρι.

Η υπόθεση πρόκριση έμοιαζε να έχει κριθεί οριστικά. Αυτό όμως δεν εμπόδισε τον Φελίπε Κουτίνιο από το να πάρει τη σκυτάλη από τον Λιονέλ Μέσι και με ένα πανέμορφο τέρμα με σουτ έξω από την περιοχή να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Ο Βραζιλιάνος δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Ντε Χέα και έβαλε έτσι το… κερασάκι στην τούρτα.

Τα λεπτά που ακολούθησαν έμοιαζαν διαδικαστικά, αφού ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε με την μεν Μπαρτσελόνα να γυρίζει την μπάλα και τη δε Γιουνάιτεντ να έχει αποδεχθεί την μοίρα της και να απειλεί μονάχα για το γκολ της τιμής στο 90’ όταν ο Τερ Στέγκεν σταμάτησε την κεφαλιά του Αλέξις Σάντσες.

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Πικέ, Λενγκλέ, Ζόρντι Αλμπα, Σέρζι Ρομπέρτο (71′ Σεμέδο), Μπουσκέτς, Αρτούρ (75′ Βιδάλ), Ράκιτιτς, Κουτίνιο (81′ Ντεμπελέ), Μέσι, Λουίς Σουάρες

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Λίντελοφ, Τζόουνς, Σμόλινγκ, Γιανγκ, ΜακΤόμινεϊ, Πογκμπά, Φρεντ, Λίνγκαρντ (80′ Αλέξις Σάντσες), Ράσφορντ (73′ Λουκάκου), Μαρσιάλ (65′ Νταλοτ).

Πηγή: filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ