Τσιτσιπάς και Σάκκαρη στην μάχη του Hopman Cup

Για δεύτερη φορά στην ιστορία και πρώτη έπειτα από 17 χρόνια, η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί στο Hopman Cup και μάλιστα με το καλύτερο δίδυμο που διέθετε ποτέ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη δημιούργησαν ομάδα, θα αγωνιστούν για πρώτη φορά μαζί σε μεικτό και θα τεθούν αντιμέτωποι με μερικούς από τους κορυφαίους τενίστες της σύγχρονης εποχής, στην διοργάνωση που αρχίζει το Σάββατο (29/12), θα ολοκληρωθεί στις 5 Ιανουαρίου και που, όπως πάντα, διεξάγεται στο Περθ της Αυστραλίας.

Η ελληνική ομάδα μετέχει στο δεύτερο γκρουπ κι αυτό σημαίνει πως θα αντιμετωπίσει, μεταξύ άλλων, τον Ρότζερ Φέντερερ και την Σερένα Γουίλιαμς. Αναλυτικά, στις 29 Δεκεμβρίου οι Σάκκαρη και Τσιτσιπάς θα αγωνιστούν κόντρα στην Μ. Βρετανία των Κάμερον Νόρι και Κέιτι Μπούλτερ, στις 31 Δεκεμβρίου, δηλαδή την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, θα αγωνιστούν κόντρα στις ΗΠΑ των Φράνσις Τιαφόε και Σερένα Γουίλιαμς και στις 3 Ιανουαρίου κόντρα στην Ελβετία των Ρότζερ Φέντερερ και Μπελίντα Μπένσιτς. Στο πρώτο γκρουπ μετέχουν οι Αυστραλία, Γερμανία, Ισπανία, Γαλλία και οι νικητές των δύο ομίλων θα αναμετρηθούν στον τελικό της 5ης Ιανουαρίου, για να αναδειχθεί ο τροπαιούχος του 2019.

Οι οκτώ ομάδες, που θα αγωνιστούν χωρισμένες σε δύο ομίλους, είναι:

1ος όμιλος

Αυστραλία: Άσλεϊ Μπάρτι, Ματ Έμπντεν

Γερμανία: Αντζελίκ Κέρμπερ, Αλεξάντερ Ζβέρεφ

Ισπανία: Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα, Νταβίντ Φερέρ

Γαλλία: Αλίζ Κορνέ, Λούκας Πουίγ

2ος όμιλος

Ελβετία: Μπελίντα Μπένσιτς, Ρότζερ Φέντερερ

ΗΠΑ: Σερένα Γουίλιαμς, Φράνσις Τιαφόε

Μεγάλη Βρετανία: Κέιτι Μπούλτερ, Κάμερον Νόρι

Ελλάδα: Μαρία Σάκκαρη, Στέφανος Τσιτσιπάς

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης:

29 Δεκεμβρίου 2018

Μ. Βρετανία-Ελλάδα

Αυστραλία-Γαλλία

30 Δεκεμβρίου 2018

Γερμανία-Ισπανία

Μ. Βρετανία-Ελβετία

31 Δεκεμβρίου 2018

ΗΠΑ-Ελλάδα

1 Ιανουαρίου 2019

ΗΠΑ-Ελβετία

2 Ιανουαρίου 2019

Γαλλία-Γερμανία

Αυστραλία-Ισπανία

3 Ιανουαρίου 2019

Μ. Βρετανία-ΗΠΑ

Ελλάδα-Ελβετία

4 Ιανουαρίου 2019

Ισπανία-Γαλλία

Αυστραλία-Γερμανία

5 Ιανουαρίου 2019 – ΤΕΛΙΚΟΣ

Νικητής 1ου ομίλου – Νικητής 2ου ομίλου

Θα είναι η δεύτερη φορά που η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί στο Hopman Cup. Το 2002 είχαν αγωνιστεί η Λένα Δανιηλίδου και ο Βασίλης Μαζαράκης. Το ελληνικό δίδυμο είχε δώσει αγώνα πλέι-οφ με την Ιταλία για να μπει σε όμιλο και είχε αποκλειστεί με 2-1. Η Λένα Δανιηλίδου είχε αντιμετωπίσει την Φραντσέσκα Σκιαβόνε και είχε χάσει με 6-1, 6-2, ο Βασίλης Μαζαράκης είχε αντιμετωπίσει τον Νταβίντε Σανγκουινέτι και είχε χάσει 6-2, 7-6 και στο διπλό οι Δανιηλίδου και Μαζαράκης είχαν νικήσει το ιταλικό δίδυμο με 4-6, 6-3, 7-6.

Το Hopman Cup είναι ετήσιος αγώνας, αναγνωρισμένος από την Παγκόσμια Ομοσπονδία, που διεξάγεται στο Περθ της Αυστραλίας, συνήθως στις αρχές Ιανουαρίου (κάποιες χρονιές στα τέλη Δεκεμβρίου) και μετέχουν οκτώ επιλεγμένες ομάδες, χωρίς όμως τα αποτελέσματα να υπολογίζονται στην παγκόσμια κατάταξη των αθλητών. Διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 1989 προς τιμήν του Αυστραλού τενίστα και προπονητή, Χάρι Χόπμαν (1906-1985), ο οποίος είχε οδηγήσει την ομάδα της Αυστραλίας στην κατάκτηση 15 τίτλων Davis Cup, μεταξύ του 1938 και του 1969.

Πολυνίκης ομάδα του Hopman Cup είναι αυτή των ΗΠΑ με 6 τίτλους και ακολουθεί η Ισπανία με 4. Ανάμεσα στους παίκτες ομάδων που έχουν κατακτήσει το τρόπαιο είναι ο Ρότζερ Φέντερερ, η Μαρτίνα Χίνγκις, η Σερένα Γουίλιαμς, ο Τζον Άισνερ, η Πέτρα Κβίτοβα, ο Τόμας Μπέρντιχ, η Λίντσεϊ Ντάβενπορτ, η Στέφι Γκραφ, ο Μπόρις Μπέκερ, η Μόνικα Σέλες, η Αράντσα Σάντσεθ Βικάριο, ο Νικ Κύργιος και ο Μαρκ Φιλιππούσης.

Πηγή πληροφοριών/ΦΩΤΟ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ