Χωρισμένοι στα δύο οι Βραζιλιάνοι ποδοσφαιριστές λόγω εκλογών – Δεν λείπουν και οι “αιχμές”

Η Βραζιλία κινείται σε εκλογικούς ρυθμούς και ο κόσμος του ποδοσφαίρου στη χώρα έχει χωριστεί στα δύο, ειδικά μετά την απόφαση πολλών σταρ της «στρογγυλής θεάς» να στοιχηθούν πίσω από τον ακροδεξιό υποψήφιο Ζαΐρ Μπολσονάρου, ο οποίος νίκησε στον πρώτο γύρο και είναι κοντά στο να αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας.

Όπως αναφέρεται στο filathlos.gr, ο Ριβάλντο, ο Ροναλντίνιο, ο Κακά, ο Καφού και αρκετοί ακόμη Βραζιλιάνοι αστέρες στηρίζουν την πολιτική του πρώην στρατιωτικού, ο οποίος πολλάκις στο παρελθόν έχει μιλήσει κολακευτικά για την περίοδο της Χούντας (1964-85) στη χώρα του, έχει ταχθεί κατά του γάμου των ομοφυλοφίλων, των αμβλώσεων, ενώ έχει χρησιμοποιήσει απαξιωτικό λόγο για Ασιάτες, Αφρικανούς και όχι μόνο. Μεταξύ άλλων είναι και υπέρμαχος της θανατικής ποινής. «Για μια Βραζιλία καλύτερη, επιθυμώ ειρήνη, ασφάλεια και κάποιον να μας επιστρέψει τη χαρά. Εγώ επέλεξα να ζω στη Βραζιλία και θέλω μια Βραζιλία καλύτερη για όλους», ήταν το σχόλιο του Ροναλντίνιο στο twitter, ενώ ο Ριβάλντο ανέφερε: «Η οικονομική κρίση, η ανεργία, η βία, η υγεία, η εκπαίδευση και η διαφθορά. Με την ψήφο σου διαλέγεις πρόεδρο, όχι πατέρα. Χρειαζόμαστε τον Μπολσονάρο να μας λύσει τα προβλήματα στη χώρα μας και να μας δείξει αξίες. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να μάθουμε στο σπίτι και στο σχολείο».

Ο 43χρονος Ζουνίνιο Περναμπουκάνο, ο οποίος βρίσκεται περισσότερο στη λογική του Σόκρατες που ήταν γνωστός για τις αριστερές απόψεις του και είχε αντιταχθεί ανοιχτά κόντρα στη στρατιωτική δικτατορία στην πατρίδα του, ανέφερε: «Ενοχλούμαι όταν ένας παίκτης ή πρώην παίκτης υποστηρίζει τη δεξιά. Ερχόμαστε από χαμηλά, είμαστε ο λαός. Πως πάμε από αυτήν την πλευρά; Πως μπορείς να υποστηρίζεις τον Μπολσονάρου, αδερφέ;».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ