Το προφίλ της Μίλαν που βρέθηκε στους ομίλους μετά την προσφυγή στο CAS

Ένα μεγαθήριο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, η Μίλαν, θα βρεθεί στο δρόμο του Ολυμπιακού στο Europa League.

Τα λόγια είναι περιττά για τους «ροσονέρι», που ιδρύθηκαν το 1899, έχουν χρώματα το μαύρο και το κόκκινο και έδρα το «Σαν Σίρο» (80.000 θεατών).

Την περασμένη σεζόν η Μίλαν, όπου αντιμετώπισε στη φάση των ομίλων την ΑΕΚ με δύο ισοπαλίες σε Μιλάνο και ΟΑΚΑ (0-0), τερμάτισε στην έκτη θέση της Serie A.

Αρχικά τιμωρήθηκε με αποκλεισμό από την Ευρώπη λόγω παραβάσεων στο financial fair play, αλλά μετά από προσφυγή στο CAS δικαιώθηκε και ξαναπήρε τη θέση της στους ομίλους.

Στο πρωτάθλημα άρχισε με ήττα από τη Νάπολι με 3-2 (αν και προηγήθηκε με 0-2), ενώ το ένα της ματς με αντίπαλο την Τζένοα είχε αναβληθεί μετά την κατάρρευση γέφυρας στη Γένοβα.

Να τονιστεί πως η 18 φορές πρωταθλήτρια Ιταλίας και 7 φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης (με τελευταία το 2007 στο ΟΑΚΑ) έχει στον πάγκο της τον άλλοτε προπονητή του ΟΦΗ και παλιό μεγάλο μέσο, τον Τζενάρο Γκατούζο.

Στο ρόστερ της ξεχωρίζουν παίκτες όπως ο 18χρονος γκολκίπερ Τζίτζιο Ντοναρούμα και το καλοκαίρι έκανε ηχηρές μεταγραφές αποκτώντας τους Γκονσάλο Ιγκουαΐν (Γιουβέντους), Τιεμουέ Μπακαγιόκο (Τσέλσι), Ντιέγκο Λασάλτ (Τζένοα), Φάμπιο Μπορίνι (Σάντερλαντ), Πέπε Ρέινα (Νάπολι), Σάμου Καστιγέχο (Βιγιαρεάλ) και Άλεν Χαλίλοβιτς (Αμβούργο). Υπήρξαν όμως και αποχωρήσεις όπως των Μπονούτσι (Γιουβέντους), Κάλινιτς (Ατλέτικο), Μπάκα (Βιγιαρεάλ) και Αντρέ Σίλβα (Σεβίλλη).

Πηγή: filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ