Ανοίγει ο δρόμος για είσοδο ξένων διαιτητών στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Έρχονται κι άλλοι… Μπορμπαλάν.

Το πείραμα με τον ορισμό του Ισπανού στον τελικό του Κυπέλλου κρίνεται ως πετυχημένο και έτσι ανοίγει ο δρόμος για είσοδος ξένων ρέφερι στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αναμένεται να κατατεθεί διάταξη στον κανονισμό διαιτησίας, σύμφωνα με την οποία θα μπορεί ο εκάστοτε πρόεδρος της ΚΕΔ να ορίζει ξένες «σφυρίχτρες» τόσο σε ματς Κυπέλλου, όσο και του πρωταθλήματος. Σε αυτήν την εξέλιξη, υπάρχει και η συγκατάθεση των FIFA-UEFA, που εποπτεύουν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Έτσι, από την επόμενη σεζόν, θα υπάρχει η δυνατότητα να ορίζεται μη Έλληνας διαιτητής και η λογική λέει ότι αυτό το ενδεχόμενο θα εξετάζεται σε κρίσιμους αγώνες.

Έχει τη σημασία της αυτό το γεγονός, διότι υπενθυμίζεται ότι για να διευθύνει ο Νταβίδ Φερνάντεθ Μπορμπαλάν το πρόσφατο, ΑΕΚ-ΠΑΟΚ, χρειάστηκε να γίνει έκτακτη ψηφοφορία στην Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ και πέρασε οριακά με 3-2.

Παράλληλα, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι από την επόμενη αγωνιστική περίοδο θα εφαρμοστεί η χρήση VAR στη Super League και πιθανόν να οριστούν ξένοι διαιτητές (σε κάποια ματς) μέχρι να ξεκινήσει η λειτουργία του Video Assistant Referee. Ωστόσο, δύσκολα θα το δούμε πριν τη δέκατη αγωνιστική.Πηγή: filathlos.gr 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ