Επιστολή Βασιλειάδη στην FIFA: Το ελληνικό ποδόσφαιρο ζει ταραχώδεις στιγμές

Με επιστολή του στη FIFA, ο Γιώργος Βασιλειάδης εξήγησε τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση της διακοπής του πρωταθλήματος της Super League και του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού γνωστοποίησε στην Παγκόσμια Ομοσπονδία τις φωτογραφίες που «φιλοξένησε» ο ελληνικός και διεθνής Τύπος, του προέδρου και μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ, κ. Ιβάν Σαββίδη, να εισέρχεται οπλισμένος στον αγωνιστικό χώρο, ενώ επισήμανε ότι η απόφαση της διακοπής ελήφθη προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των φιλάθλων, των ποδοσφαιριστών και όλων όσων βρίσκονται στον χώρο του ποδοσφαίρου. Στην επιστολή του εσωκλείεται και η επίσημη απόφαση, όπως δημοσιεύτηκε στο Φύλλο της Κυβερνήσεως.

Το κείμενο της επιστολής, που είχε αποδέκτη τον επικεφαλής της Επιτροπής Παρακολούθησης της FIFA, Μπγιορν Βασάλο, έχει ως εξής:

«Κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς κάναμε τεράστια πρόοδο μαζί, ώστε να θεσπίσουμε νέους κανονισμούς σχετικά με τη διαφάνεια, την ευθύνη και τις αυστηρές τιμωρίες. Παρ΄ όλα αυτά, το ελληνικό ποδόσφαιρο διάγει τεταμένους καιρούς εδώ και μερικά παιχνίδια, με το τελευταίο παράδειγμα να σημειώνεται χθες, κατά τη διάρκεια του αγώνα μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Ο ελληνικός και ο διεθνής Τύπος παρουσίασε πολυάριθμες φωτογραφίες του προέδρου και μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ, κ. Ι. Σαββίδη, να εισέρχεται οπλισμένος στον αγωνιστικό χώρο.

Γι΄ αυτόν τον λόγο, βασισμένοι στα χθεσινά γεγονότα, καθώς και σε διάφορα συμβάντα κατά τη διάρκεια των πρόσφατων αγωνιστικών, είμαι αναγκασμένος να προβώ στην απόφαση διακοπής του ελληνικού πρωταθλήματος, ώστε να διασφαλίσω την ασφάλεια των φιλάθλων, των ποδοσφαιριστών και όλων των εμπλεκομένων στο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα».

Πηγή ρεπορτάζ: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ