Αυτοί είναι οι πιο ακριβοί ποδοσφαιριστές στον κόσμο

Όπως κάθε Ιανουάριο, το Παρατηρητήριο Ποδοσφαίρου CIES, Διεθνές Κέντρο Αθλητικών Σπουδών, που βρίσκεται στην Ελβετία και δημιουργήθηκε το 1995 ως κοινοπραξία της FIFA με το Πανεπιστήμιο του Νοσατέλ, υπολόγισε την αξία μεταγραφής των παικτών στα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Ο Νεϊμάρ με 213 εκατ. ευρώ βρίσκεται στην κορυφή της λίστας, μπροστά από τον Λιονέλ Μέσι (202 εκατ.) και τον Χάρι Κέιν (195 εκατ.), ενώ αξιοσημείωτο είναι πως ο Κριστιάνο Ρονάλντο, περιορίζεται μόλις στην 49η θέση με αξία 80,7 εκατ ευρώ.

Πέντε παίκτες από την αγγλική Premier League είναι στην πρώτη δεκάδα: ο Χάρι Κέϊν (2ος-Τότεναμ), ο Ντελε Αλί (6ος-171,3 εκατ. Τότεναμ), ο Κέβιν Ντε Μπρόινε (7ος-167,8 εκατ Μάντσεστερ Σίτι), ο Ρομέλου Λουκάκου (8ος-164,8 εκατ Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) και ο Πολ Πογκμπά (10ος- 147,5 εκατ. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ).

Τις θέσεις που υπολείπονται για την συμπλήρωση της πρώτης δεκάδας, «καλύπτουν» οι Κιλιάν Μπαπέ (4ος-192,5 εκατ-Πάρι Σ.Ζ) Πάουλο Ντιμπάλα (175 εκατ-5ος Γιουβνέντους, πρώτος από την ιταλική Serie A) και Αντουάν Γκριεζμάν (150,2 εκατ. ευρώ-Ατλέτικο Μαδρίτης).

Οι υψηλότερες εκτιμώμενες τιμές για τερματοφύλακα και αμυντικό, καταγράφηκαν για δύο παίκτες της Μπαρτσελόνα και συγκεκριμένα, τον Μαρκ Αντρέ Τερ Στέγκεν (96 εκατ. ευρώ) και τον Σάμουελ Ουμτιτί (101 εκατ. ευρώ).

Επίσης,όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (107 εκατ.) έχει τη μεγαλύτερη αξία από τους παίκτες της γερμανικής Bundesliga.

Πηγή πληροφοριών: real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ