Ελλάδα – ΗΠΑ 101-95: Σαν σήμερα ο μεγαλύτερος μπασκετικός θρίαμβος κόντρα σε Λεμπρόν και Ουέιντ – ΒΙΝΤΕΟ

Σαν σήμερα η εθνική ομάδα μπάσκετ πρόσθεσε μια ακόμη λαμπρή σελίδα στην πλούσια ιστορία της, κερδίζοντας την Αμερική με 101 – 95 σ’ εκείνο το ονειρεμένο μεσημέρι, που έβγαλε για ακόμα μια φορά τους Έλληνες στους δρόμους.

Αν και έχουν περάσει 11 ολόκληρα χρόνια από το παγκόσμιο πρωτάθλημα μπάσκετ που της Ιαπωνίας , είναι σχεδόν ακατόρθωτο να ξεχάσει κάποιος τις δυνατές συγκινήσεις που πρόσφερε στους Έλληνες, η εθνική ομάδα, συμμετέχοντας σε ένα τουρνουά, «πλημμυρισμένο» από συναισθήματα που μόνο ο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει και να χαρίσει.

Στην πρώτη φάση, Κατάρ, Λιθουανία, Αυστραλία, Βραζιλία, Τουρκία αποδείχθηκαν εύκολη «λεία» για την ομάδα που έδειχνε σοβαρή και συμπαγής. Στους «16» αντίπαλος ήταν η Κίνα και στους «8» της διοργάνωσης η Γαλλία. Οι δύο αυτοί αντίπαλοι δεν γινόταν να σταθούν εμπόδιο στην διαδρομή της ελληνικής ομάδας.

Επόμενος αντίπαλος η ομάδα των NBAers, που θεωρούνταν δικαίως το απόλυτο φαβορί της διοργάνωσης. Ωστόσο, η εθνική μας ομάδα έκανε ένα ονειρεμένο παιχνίδι, με τους διεθνείς παίκτες να είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι και ιδιαιτέρως εύστοχοι.

O Σπανούλης σταμάτησε στους 22 πόντους, ο Σχορτσανίτης στους 14, ο Διαμαντίδης στους 12, ο Κακιούζης στους 15 και ο Παπαλουκάς φάνταζε ασταμάτητος με 8 πόντους, 12 ασίστ και 5 ριμπάουντ.

ΕΛΛΑΔΑ (Π. Γιαννάκης): Σπανούλης 22 (3), Κακιούζης 15 (1), Σχορτσιανίτης 14, Διαμαντίδης 12 (2), Φώτσης 9, Παπαδόπουλος 8, Ντικούδης 8, Παπαλουκάς 8 (12 ασίστ, 5 ριμπάουντ), Τσαρτσαρής 3 (1), Χατζηβρέττας 2, Βασιλόπουλος

ΗΠΑ (Μ. Σιζέφσκι): Αντονι 27 (3), Ουέιντ 19 (1), Τζέιμς 17, Χάινριχ 12 (4), Χάουαρντ 10, Πολ 3, Μπος 3, Τζόνσον 3 (1), Μπάτιερ 1, ΜπραντΔείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ