• Νέα κόντρα Γιαννακόπουλου - Μπαλτάκου

  5:11 μμ, Πέμπτη 11 Μάι 2017 5:11 μμ, Πέμπτη 11 Μάι 2017

  Έντονη αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει μεταξύ του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και του Δημήτρη Μπαλτάκου. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ραδιοφωνική του συνέντευξη προανήγγειλε μήνυση κατά του προέδρου του Ερασιτέχνη. Σύμφωνα με πληροφορίες αν όντως υποβληθεί μήνυση, ο κ. Μπαλτάκος σκοπεύει να απαντήσει με τον ίδιο τρόπο.

  Το χρονικό της νέας κόντρας

  Οι τόνοι ανάμεσα στις δύο πλευρές ανέβηκαν μετά την ανοιχτή επιστολή του Δημήτρη Γιαννακόπουλου προς τον κόσμο του Παναθηναϊκού, στην οποία ανέφερε τα εξής:

  «Όλα αυτά τα χρόνια η σχέση μου με τον κόσμο του Παναθηναϊκού είναι ξεκάθαρη. Με την παρούσα επιστολή απευθύνομαι σε όλους εσάς τους Παναθηναϊκούς και θέλω να μοιραστώ μαζί σας την αγανάκτηση μου για την αντιμετώπιση της παρούσας διοίκησης του Ερασιτέχνη, η οποία πότε με νομικίστικα τερτίπια και πότε με επικοινωνιακά τρικ, προσπαθεί να βάλει τρικλοποδιές στην προσπάθεια που ξεκινήσαμε με στόχο ο Σύλλογος να βγει από τη σημερινή τραγική κατάσταση και να μπουν οι βάσεις ώστε ο Παναθηναϊκός να γίνει ξανά παντοτινός Πρωταθλητής σε όλα τα Σπορ.

  Αυτό άλλωστε ομολόγησε ο ίδιος ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, σε κατ’ιδίαν συζήτηση, με τη χαρακτηριστική φράση «…ο Γιαννακόπουλος θα μπει στον Ερασιτέχνη με τους δικούς μου όρους…», δείχνοντας τις πραγματικές προθέσεις του απέναντι τόσο σε μένα προσωπικά, όσο και στη νέα διοίκηση. Ως εδώ! Ποιος είναι αυτός ο κύριος που βάζει όρους;

  Η παρούσα διοίκηση επιδιώκει με κάθε τρόπο να σταματήσει την προσπάθεια αναγέννησης του Παναθηναϊκού μας. Όταν κατά ομολογία σου δεν έχεις βάλει ούτε ένα ευρώ στον Παναθηναϊκό, στο άκουσμα της πρόθεσης ενός ανθρώπου να βάλει ένα εκατομμύριο ευρώ τον χρόνο απλά σκύβεις το κεφάλι και αποχωρείς.

  Χρησιμοποιεί ψεύδη σχετικά με την οικονομική ενίσχυση μου στα τμήματα του Παναθηναϊκού, φτάνοντας στο σημείο να υποστηρίξει ότι δεν έχω συνεισφέρει φέτος στα αγωνιστικά τμήματα του Ερασιτέχνη, τη στιγμή που έχουν δοθεί χορηγίες στην Ομάδα Βόλεϊ Ανδρών, στο τμήμα Στίβου αλλά και με την αγορά εισιτηρίων διαρκείας τα οποία διατέθηκαν μέσω της «ΠΡΑΣΙΝΗΣ». Για να μην αναφερθώ στην αγορά του αθλητή Γκάλιτς εξολοκλήρου από εμένα, την πλήρη ανακατασκευή του Σκοπευτηρίου και μέρος του Boxing Club, τη χρηματική ενίσχυση στα γενέθλια του Συλλόγου το 2014 αλλά και την τεράστια οικονομική ενίσχυση της περσινής χρονιάς καθώς και δεκάδες άλλες παρόμοιες ενέργειες την τελευταία τριετία. Με περίσσια υπομονή παρακολουθώ να βάζουν λάσπη στον ανεμιστήρα όταν μόνο φέτος έχω βάλει περισσότερα χρήματα στον Ερασιτέχνη ως απλός φίλαθλος και μέλος, απ’όσα όλοι αυτοί μαζί…

  Εδώ και καιρό ακούγαμε δημόσια από τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη για την περίφημη έκθεση της Deloitte που θα έδινε απαντήσεις στον κόσμο του Παναθηναϊκού για το χρέος, και μάλιστα σε βάθος εικοσαετίας, και εν τέλει πήραμε στα χέρια μας ένα… σχέδιο προς συζήτηση, με τον απολογισμό της διοίκησης Μιχαλαριά για την περίοδο 2014-2015! Πώς να συνεχίσεις να λαμβάνεις υπόψη σου σοβαρά έναν τέτοιον άνθρωπο;

  Παράλληλα, χρησιμοποιεί φτηνά επιχειρήματα πάσης φύσεως, όπως η ενδεχόμενη εγκυρότητα των επερχόμενων εκλογών, αν συμμετέχουν σε αυτές μέλη του ΑΟ που θα είναι ταμειακά εντάξει έστω και μετά την πάροδο της τριετίας, την ώρα που πέρυσι κοιμηθήκαμε με πρόεδρο Μιχαλαριά και ξυπνήσαμε με Μπαλτάκο. Άραγε εκεί ακολουθήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες, τηρήθηκε το Καταστατικό; Καλύτερα ας μην απαντήσω, αφού δεν θέλω να υποτιμήσω τη νοημοσύνη σας…

  Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν μας παραδίδουν καν τη λίστα των εγγεγραμμένων μελών του Συλλόγου, επικαλούμενοι ακόμη και τον κίνδυνο ενδεχόμενων αγωγών από Παναθηναϊκούς σε Παναθηναϊκούς (!!!), παρά το γεγονός ότι η Αρχή Προστασίας Δεδομένων αναγνωρίζει πάντα το δικαίωμα των μελών να λαμβάνουν γνώση του εκλογικού σώματος εν όψει διενέργειας εκλογών. Αν αυτό δεν είναι εσκεμμένο εμπόδιο τότε τι είναι;

  Δεν πρόκειται να παίξω άλλο το παιχνίδι των υπόγειων διαδρομών στο οποίο επιδίδεται με συνέπεια και συνέχεια η παρούσα διοίκηση. Αν δεν κάνουν ΤΩΡΑ στην άκρη οι κύριοι, τα δικά τους ονόματα θα περάσουν στην Ιστορία του Παναθηναϊκού ως οι άνθρωποι που εμπόδισαν την αναγέννηση του Συλλόγου και υπέγραψαν την ολοκληρωτική καταστροφή του.

  Στο θέμα Γουδή, προσωπικά έχω τοποθετηθεί δημόσια και επανειλημμένα, αν και ορισμένοι επιμένουν να το… ξεχνούν. Αντίθετα η παρούσα διοίκηση αρνείται πεισματικά να ενημερώσει τον κόσμο του Παναθηναϊκού για όσα έχουν ήδη συζητηθεί και συμφωνηθεί (;) πίσω από κλειστές πόρτες, με την Κυβέρνηση, τις Τράπεζες, ξένες κι ελληνικές εταιρίες (αλήθεια ποιων συμφερόντων;) για ένα θέμα που αποτελεί όνειρο ζωής όλων μας. Το νέο σπίτι του Παναθηναϊκού μας δεν μπορεί να είναι προσωπική υπόθεση κανενός. Πόσο μάλλον δε ανθρώπων που στερούνται αξιοπιστίας και παρουσιάζουν το Γουδή σαν να έχει ήδη χτιστεί, την ίδια ώρα που όχι μόνο δεν έχει μπει ούτε ένα τούβλο αλλά πολύ περισσότερη η δημοτική παράταξη στο Δήμο Αθηναίων που πρόσκειται στο κυβερνών κόμμα εκφράζει έντονες επιφυλάξεις, αν όχι την αντίθεση της στο όλο εγχείρημα. Ας ελπίσουμε ότι έστω στη Γενική Συνέλευση θα ακούσουμε την αλήθεια. Όλη την αλήθεια!

  Ξεκαθαρίζω δε προς κάθε κατεύθυνση ότι στα πρόσωπα κοινής εμπιστοσύνης και αποδοχής με την ΠΑΕ, που θα τρέξουν το project Γουδή όπως έχω προσωπικά δεσμευτεί, δεν συμπεριλαμβάνεται ο νυν πρόεδρος του Ερασιτέχνη, είτε ως φυσικό πρόσωπο, είτε με οποιονδήποτε άλλον τρόπο, αφού έχει συλληφθεί επανειλημμένα αδιάβαστος, ψευδόμενος και ανακόλουθος. Παρόλα αυτά είναι ευπρόσδεκτος στις εξέδρες, ως οπαδός του Παναθηναϊκού, όπως έχει δηλώσει ότι είναι.

  Περιμένω να κάνει πράξη μία έστω δέσμευση του. Να συγκαλέσει και επίσημα την Γενική Συνέλευση στις 27 Μαΐου, να προχωρήσει άμεσα σε παραίτηση της παρούσας διοίκησης και να προχωρήσουμε σε εκλογές ώστε να αναδειχτεί το νέο διοικητικό σχήμα, το οποίο θα απαρτίζεται από Παναθηναϊκούς-μέλη του ΑΟ, που μοιράζονται μαζί μου το ίδιο όραμα και έχουν τόσο τη διάθεση, όσο και την αποφασιστικότητα να δουλέψουν σκληρά για να οδηγήσουμε τον Σύλλογο εκεί που του αξίζει.

  Τη λειτουργία του Συλλόγου θα αναλάβει ομάδα τεχνοκρατών, σε απόλυτα επαγγελματικά πρότυπα, όπως επιτάσσει η εποχή αλλά και το όραμα όλων μας για τον Παναθηναϊκό. Δυστυχώς οι κωλυσιεργίες της παρούσας διοίκησης καθυστερούν τον αγωνιστικό προγραμματισμό της νέας σεζόν και υπονομεύουν το βαθμό ανταγωνιστικότητας των ομάδων μας. Αυτό δεν μπορεί να γίνεται πλέον αποδεκτό.

  Θεωρώ αυτονόητο ότι στις επικείμενες εκλογές θα υπάρξει ένα και μοναδικό ψηφοδέλτιο, το οποίο θα στηρίξει σύσσωμη η Γενική Συνέλευση. Σε κάθε άλλη περίπτωση, οποιαδήποτε κίνηση θα υπονομεύσει την ενότητα και κατά συνέπεια την επόμενη μέρα του Συλλόγου.

  Επαναλαμβάνω. Δεν πρόκειται να παίξω άλλο το παιχνίδι των υπόγειων διαδρομών που επιδίδεται με συνέπεια και συνέχεια η παρούσα διοίκηση. Αν δεν κάνουν ΤΩΡΑ στην άκρη οι κύριοι, τα δικά τους ονόματα θα περάσουν στην Ιστορία του Παναθηναϊκού ως οι άνθρωποι που εμπόδισαν την αναγέννηση του Συλλόγου και υπέγραψαν την ολοκληρωτική καταστροφή του.

  Ραντεβού στο «Παύλος Γιαννακόπουλος» στις 27 του Μάη!

  Με Παναθηναϊκούς Χαιρετισμούς!

  Δημήτρης Π. Γιαννακόπουλος».

  Η απάντηση του Μπαλτάκου

  Άμεση ήταν η αντίδραση του Δημήτρη Μπαλτάκου, ο οποίος σε επιστολή του μεταξύ άλλων, καταλογίζει στον μεγαλομέτοχο της ΚΑΕ, Δημήτρη Γιαννακόπουλο, ότι του ζήτησε να μην υπογράψει έγγραφο για την ανέγερση νέου γηπέδου στου Γουδή, ενώ υποστηρίζει πως η ΚΑΕ οφείλει περίπου 300.000 ευρώ στον ερασιτέχνη.

  Αναλυτικά η επιστολή του:

  «Επιθυμώ να ξεκαθαρίσω στον κόσμο του Παναθηναϊκού τα εξής:

  1. Έχει ήδη ανακοινωθεί ότι στις 27 Μαΐου θα γίνει Γενική Συνέλευση στην οποία θα διεξαχθούν εκλογές. Τα υποψήφια μέλη Δ.Σ. θα ανακοινώσουν τις προθέσεις τους για τον Σύλλογο και τα μέλη του Α.Ο. θα εξουσιοδοτήσουν τα πρόσωπα που εμπιστεύονται. Πλην του δικού μου ρυθμού, αυτή ήταν πάντα η διαδικασία.

  2. Σχετικά με τον αγωνιστικό προγραμματισμό για την επόμενη περίοδο, έχουμε από την προηγούμενη εβδομάδα προτείνει γραπτώς να γίνουν άμεσα συναντήσεις με τους υπευθύνους των τμημάτων, με αυτό ακριβώς το αντικείμενο. Μέχρι σήμερα δεν έχουμε λάβει κάποια απάντηση από πλευράς τους.

  3. Σχετικά με τα μέλη έχουμε καταθέσει επίσημο ερώτημα στην αρμόδια Ανεξάρτητη Αρχή. Προσωπικά, δεν βλέπω γιατί είναι τόσο κρίσιμο για την εκλογική διαδικασία να παραδώσουμε τα προσωπικά στοιχεία του συνόλου των μελών του Α.Ο. στον κ. Γιαννακόπουλο.

  4. Τα οικονομικά στοιχεία έχουν παραδοθεί παρόλο που ο κ. Γιαννακόπουλος δημοσίως ανακοίνωσε πως δεν τα χρειάζεται.

  5. Από τον Σεπτέμβριο του 2016 ο κ. Γιαννακόπουλος έχει χορηγήσει στον Α.Ο., 20.000 Ευρώ λαμβάνοντας ανταποδοτική προβολή για το προϊόν Tonotil Plus. Τον έχουμε ευχαριστήσει για αυτό. Βέβαια δεν αναιρείται το γεγονός οτι η ΚΑΕ δεν έχει αποδώσει τα νόμιμα στον Α.Ο., δηλαδή περίπου 300.000 Ευρώ, και έχει οδηγήσει τον Σύλλογο σε οικονομικό αδιέξοδο.

  6. Θα πράττω τα μέγιστα για την ανέγερση γηπέδου στο Γουδή είτε κατέχω, είτε δεν κατέχω την θέση του Προέδρου του Παναθηναϊκού.

  7. Πάντα οι Παναθηναϊκοί θα θυμούνται πως οι διοικήσεις που προέκυψαν μέσα από την καρδιά της Θύρας 13, ανέλαβαν τις τύχες του Παναθηναϊκού, όταν δεν έβγαινε κανείς άλλος μπροστά, για να κρατήσουν τον Όμιλο ζωντανό -και τα κατάφεραν.

  8. Καθώς ο κ. Γιαννακόπουλος αποκαλύπτει επανειλημμένως ιδιωτικές συζητήσεις είμαι υποχρεωμένος να γνωστοποιήσω το εξής στον κόσμο του Παναθηναϊκού: Στις 3 Μαΐου μου ζητήθηκε από την τριμελή επιτροπή να μην υπογράψουμε κανενός είδους έγγραφο για ανέγερση γηπέδου στο Γουδή και το αντάλλαγμα θα ήταν να έμπαινα μπροστά στο επόμενο Δ.Σ. Φυσικά αρνήθηκα, καθώς δεν με ενδιαφέρουν οι καρέκλες, αλλά ο Παναθηναϊκός.

  Λέω την αλήθεια και αυτά που ισχυρίζομαι μπορώ και να τα αποδείξω. Είμαι πεπεισμένος όμως ότι ο κόσμος του Παναθηναϊκού έχει κουραστεί από τις εσωτερικές αντιπαραθέσεις. Γι' αυτό και θα σταματήσω εδώ, καθώς επιθυμώ να τιμώ την θεσμική ιδιότητα μου».

  Γιαννακόπουλος: Θα κάνω μήνυση στον Μπαλτάκο

  Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΣπορFM» χαρακτήρισε ψεύτη τον Δημήτρη Μπαλτάκο για όσα αναφέρει στην επιστολή του και τόνισε πως θα προχωρήσει σε μήνυση εις βάρος του. Συγκεκριμένα ο διοικητικός ηγέτης του «τριφυλλιού» είπε:

  «Το πράγμα έχει φτάσει στο απροχώρητο. Με θίγει και ως άνθρωπο και ως Παναθηναϊκό. Πηγαίνω τώρα στο αστυνομικό τμήμα για να καταθέσω μήνυση. Θα τα πούμε στα δικαστήρια. Τον προκαλώ να βγει και να πει πότε, πού έγιναν όλα αυτά που καταγγέλλει και αν έχει στοιχεία να τα καταθέσει, κάτι που πρέπει να γίνει στη συνέχεια στα δικαστήρια. Με τους κ.κ. Μπαλτάκους δεν πρόκειται να καθίσω ξανά στο ίδιο τραπέζι. Αυτό το ξεκαθαρίζω. Δεν υπάρχει περίπτωση συνεργήσεις σε κανένα επίπεδο και πουθενά. Ή κάνει στην άκρη και αφήνει τον Ερασιτέχνη, ή να βγει και να μας πει ότι μένει για να ξέρουμε και εμείς τι θα κάνουμε. Προκαλεί προβλήματα ασταμάτητα. Να βγει και πει όσα έχουν γίνει για το Γουδή. Έχουμε πει επανειλημμένα πως είμαστε υπέρ της κατασκευής γηπέδου στο Γουδή. Το έχω πει δημοσίως και γραπτώς. Αν οι άνθρωποί μου αναλάβουν τον Ερασιτέχνη και δεν προχωρήσει η περίπτωση του γηπέδου στο Γουδή, τότε εδώ είμαστε για να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Τον πλανήτη ολόκληρο να μου δώσουν δεν υπάρχει πιθανότητα να κάτσω στο ίδιο τραπέζι μαζί του. Με ψεύδη προσπαθεί να μείνει στον Παναθηναϊκό. Έχω μόνο να του πω, πως είναι ευπρόσδεκτος αλλά μόνο στις εξέδρες».

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα