Ως «γηραιά κυρία» διαθέτει την εμπειρία

H πρώτη μονομαχία στα ημιτελικά του Champions League μεταξύ Μονακό και Γιουβέντους απόψε στις 21:45 αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Από τη μία, οι γηπεδούχοι του Λεονάρντο Ζαρντίμ για 4η φορά στην ιστορία τους στους “4” της Ευρώπης, επιστρέφοντας στα ημιτελικά μετά από 13 χρόνια, όταν είχαν φτάσει στο μοναδικό τους τελικό το 2004 και είχαν χάσει από την Πόρτο (1994 και 1998 οι πρώτες παρουσίες στα ημιτελικά).

Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι που βρίσκονται στην 4άδα για 12η φορά και φιλοδοξούν να παίξουν σε τελικό για 2η φορά στα 3 τελευταία χρόνια. Αν τα καταφέρουν θα είναι ο 9ος τελικός της “γηραιάς κυρίας”, ενώ στους 8 που έχει αγωνιστεί έχει κατακτήσει δύο φορές την κορυφή της Ευρώπης (1985, 1996).

Στις προηγούμενες 11 φόρες που η ιταλική ομάδα έπαιξε στα ημιτελικά, μόλις μία φορά πήρε εκτός έδρας νίκη, ενώ αυτή είναι η τρίτη φορά που έχουμε το συγκεκριμένο ζευγάρι νοκ-άουτ ευρωπαϊκές αναμετρήσεις.

Και οι δύο ήταν για το Champions League και οι δύο είχαν βρει νικήτρια την Γιουβέντους, στα ημιτελικά της σεζόν 1997-1998 και στα προημιτελικά της σεζόν 2014-2015.

Πριν από δύο χρόνια λοιπόν, ο πρώτος προημιτελικός ήταν στο Τορίνο, η “Γιούβε” είχε νικήσει 1-0 με πέναλτι του Αρτούρο Βιδάλ και η ρεβάνς στο Μονακό ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ.

Αμφίβολη είναι η συμμετοχή και του Τζιμπρίλ Σιντιμπέ και νοκ-άουτ είναι οι Μποσίλια και Καρίγιο, ενώ ο Αλέγκρι δεν υπολογίζει στον τιμωρημένο, Σάμι Κεντίρα και στους τραυματίες, Μάρκο Πιάτσα, Ντανιέλε Ρουγκάνι.

Δείτε τις καλύτερες αποδόσεις για τον αγώνα Μονακό – Γιουβέντους εδώ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ