Ο Lorenzo τη νίκη, ο Marquez το πρωτάθλημα

Ο Lorenzo τη νίκη, ο Marquez το πρωτάθλημα

 

Μέσα στην έδρα της Honda, το σιρκουί του Motegi, ο Marc Marquez εξασφάλισε το δεύτερο παγκόσμιο τίτλο του, παίρνοντας τη 2η θέση στον αγώνα που κέρδισε με κυριαρχικό τρόπο ο Jorge Lorenzo, κάτι που όμως δεν χάλασε το πάρτι των πρωταθλητών.

Ο Lorenzo ήταν ασυναγώνιστος την Κυριακή, αναλαμβάνοντας τα ηνία του αγώνα σχετικά νωρίς και από τη στιγμή που βρέθηκε στην κορυφή ακολούθησε καταιγιστικό ρυθμό για να φτάσει με αρκετά μεγάλη διαφορά στη νίκη.

Όλα τα φώτα όμως ήταν στραμμένα στον Marc Marquez. Ο Ισπανός δεν έκανε καλή εκκίνηση και έμεινε λίγο πίσω στον πρώτο γύρο, αλλά σταδιακά άρχισε να κερδίζει θέσεις και να πλησιάζει τους πρώτους. Αφού πέρασε διαδοχικά τους Pedrosa, Iannone, Dovizioso και τον Rossi, 8 γύρους πριν από το τέλος, βρέθηκε στη 2η θέση που ήταν αρκετή για να του δώσει το πρωτάθλημα.

Όπως αναφέρει το msfree.gr, Ο Valentino Rossi ήταν ο πιο επικίνδυνος να χαλάσει τη γιορτή. Ο Ιταλός της Yamaha ξεκίνησε καλά και είχε την πρωτοπορία στους πρώτους γύρους, αλλά όταν τον πέρασε ο Lorenzo δεν είχε απάντηση. Στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα κράτησε τη 2η θέση, αλλά τελικά δεν μπόρεσε να αντισταθεί και τελικά αρκέστηκε στην 3η θέση και στο χαμηλότερο σκαλί του βάθρου. Ο Rossi όμως σίγουρα ενδιαφερόταν για τη 2η θέση στο πρωτάθλημα, στην οποία πλέον ισοβαθμεί με τον Dani Pedrosa, που στον αγώνα του Motegi πήρε την 4η θέση.

Οι Ducati, και ιδιαίτερα ο Andrea Dovizioso, ήταν πολύ ανταγωνιστικές στο ξεκίνημα του αγώνα αλλά όσο περνούσαν οι γύροι έμεναν λίγο πιο πίσω και στο τέλος ο Ιταλός τερμάτισε στην 5η θέση, με τον Andrea Iannone να ακολουθεί στην 6η θέση. Πιο πίσω τερμάτισαν οι Stefan Bradl, Pol Espargaro, Bradley Smith, Alvaro Bautista.

Στα 21 χρόνια του ο Marc Marquez έγινε παγκόσμιος πρωταθλητής για δεύτερη φορά και είχε την ευκαιρία να εξασφαλίσει αυτόν τον τίτλο για τη Honda μέσα στο Motegi, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία του ιαπωνικού εργοστασίου στο MotoGP. Η Κυριακή στο Motegi είναι ημέρα πανηγυρισμών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ