Διαμαρτυρία φοιτητών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για άσυλο και διαγραφές – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Πορεία στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Παρασκευής οι φοιτητές από 16 φοιτητικούς συλλόγους της πόλης οι οποίοι διαμαρτύρονται για την κατάργηση του ασύλου και την δεδηλωμένη πρόθεση της ηγεσίας του υπουργείου να επαναφέρει το ν+2 στον χρόνο περάτωσης σπουδών, καθώς επίσης και τη βάση εισαγωγής.

Οι φοιτητές κάνουν λόγο για «σαρωτική επίθεση» της κυβέρνησης στην Παιδεία, ειδικά μέσω του ν+2 και της διαγραφής φοιτητών και προειδοποιούν ότι με τις αλλαγές που προωθούνται οι φοιτητές θα οδηγηθούν στο περιθώριο της κοινωνίας.

Οι φοιτητές πραγματοποίησαν πορεία από τα Προπύλαια προς τη Βουλή και στην Πανεπιστημίου και τους γύρω δρόμους είχε διακοπεί η κυκλοφορία.Στους δρόμους και οι φοιτητές της Θεσσαλονίκης

Την ίδια ώρα, μέλη διαφόρων φοιτητικών συλλόγων του ΑΠΘ διαδήλωσαν ενάντια στην αναδιάρθρωση του εκπαιδευτικού συστήματος.

Νωρίτερα συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα, διαμαρτυρόμενοι για τις αλλαγές που φέρνει το νέο νομοσχέδιο στην εκπαίδευση, τονίζοντας ότι “τσακίζει” τις σπουδές τους και τους φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην ανεργία.

Στην πορεία που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της πόλης, συμμετείχαν φοιτητές των τμημάτων Αρχιτεκτονικής, Γαλλικού, Μουσικού, Ιστορικού, Ιατρικής, Πληροφορικης και Φιλολογίας.

Kατά τη διάρκεια της πορείας, οι φοιτητές έκαναν στάση στο Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης και φώναξαν συνθήματα χτυπώντας τις εξωτερικές πόρτες. Άνδρες των ΜΑΤ έστησαν φραγμό επί της οδού Αγίου Δημητρίου ενώ οι φοιτητές φώναζαν συνθήματα κατά των αστυνομικών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ