Στη Χίο σήμερα Τετάρτη ο Πλακιωτάκης

Άσκηση έρευνας και διάσωσης που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ποσειδών» θα παρακολουθήσει σήμερα Τετάρτη στη Χίο ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης.

Σκοπός της άσκησης που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της συνεργασίας του λιμενικού με την FRONTEX, είναι η ενίσχυση του συντονισμού και της συνεργασίας μεταξύ των συμμετεχόντων σε συναφούς είδους περιστατικά, η ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών και ο εντοπισμός και η επίλυση τυχόν δυσλειτουργιών.

Το σενάριο της άσκησης εμπεριέχει την διαχείριση ενός περιστατικού έρευνας και διάσωσης στη θαλάσσια περιοχή της Χίου υπό τον συντονισμό του ΕΚΣΕΔ, τη συνεργασία μεταξύ διαφόρων τύπων πλωτών και εναέριων μέσων, καθώς και τη διαχείριση που χρήζουν ιατρικής βοήθειας.

Στην άσκηση λαμβάνουν μέρος μέσα και προσωπικό του λιμενικού της Frontex, καθώς και μέσα και προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας.

Μετά το πέρας της άσκησης ο κ. Πλακιωτάκης θα επισκεφθεί το Λιμεναρχείο Χίου, ενώ θα έχει συναντήσεις και με σειρά τοπικών παραγόντων.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ