Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στη «μάχη» για τη φωτιά στο Ναύπλιο – Οι φλόγες απείλησαν σπίτια

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας επιχειρούν στο Ναύπλιο, προκειμένου να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο τη φωτιά, που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου και απείλησε σπίτια.

Η πυρκαγιά καίει χορτολιβαδική έκταση, στην περιοχή Κουτσούρια. Στο σημείο επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 12 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος συνδράμουν δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η φωτιά εξακολουθεί να βρίσκεται κοντά σε σπίτια, αλλά αυτά δεν κινδυνεύουν πλέον και η εικόνα από το πύρινο μέτωπο είναι σαφώς βελτιωμένη.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Ναυπλιέων, Δημήτρης Κωστούρος είπε πως «η φωτιά πλησίασε κάποια σπίτια της περιοχής, αλλά οι πυροσβεστικές δυνάμεις που βρίσκονταν ήδη στο συγκεκριμένο σημείο σταμάτησαν έγκαιρα το πύρινο μέτωπο».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, «η αστυνομία διέκοψε προσωρινά την κυκλοφορία, προκειμένου να διέλθουν, χωρίς προβλήματα, τα πυροσβεστικά μέσα», ενώ όπως προσέθεσε, «σε όποια σημεία δεν μπορούν να επιχειρήσουν τα πυροσβεστικά οχήματα, το έργο της πυρόσβεσης το έχουν αναλάβει τα εναέρια μέσα».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ