Μαίνεται η φωτιά στην Εύβοια – Μία σύλληψη – Πέντε άτομα με αναπνευστικά προβλήματα στο Κ.Υ. Αλιβερίου – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Εύβοια.

Στην περιοχή Γαβαλά, βρίσκεται πλέον το ενεργό μέτωπο της φωτιάς στην Εύβοια, ενώ εκκενώθηκε προληπτικά ο οικισμός. Τα μέτωπα στην περιοχή Αλιβερίου Κύμης είναι τρία, όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή «Πρωινή Βάρδια» της ΕΡΤ, με τους Μάνο Νιφλή και Κώστα Αλατζά.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή, συνεχώς ενισχύονται και από άλλα μέρη της χώρας. Το σχέδιο της πυροσβεστικής αναπροσαρμόζεται ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες. Τα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα επιχειρούν από νωρίς το πρωί, ενώ μπουλντόζες δημιουργούν αντιπυρικές ζώνες.

Δείτε το βίντεο με τις εξελίξεις στην περιοχή από την ΕΡΤ1:

Συνελήφθη ένας 64χρονος για τη φωτιά στην Εύβοια

Ένας 64χρονος κατηγορείται ότι προκάλεσε τη φωτιά στην Εύβοια, όταν προσπάθησε να κάψει υπολείμματα καλλιεργειών, σύμφωνα με τους υπάλληλους του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής. Οι άνδρες τον συνέλαβαν και σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής θα οδηγηθεί στην Δικαιοσύνη με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) βρίσκεται στην περιοχή της Εύβοιας, προς διερεύνηση των αιτιών, για τις πυρκαγιές που είναι σε εξέλιξη στον Άγιο Γεώργιο και στο Πυργί.

Ο δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου στον Realfm 97.8 για τα πύρινα μέτωπα

«Δεν απειλούνται σπίτια και ανθρώπινες ζωές», δήλωσε πριν από λίγο στον Realfm 97,8 ο δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου, Θανάσης Μπουραντάς μετά τα νέα πύρινα μέτωπα στην Εύβοια, ο οποίος στη συνέχεια άφησε να εννοηθεί πως πρόκειται για εμπρησμούς.

«Φαίνεται πως αυτό δεν είναι κάτι που ξέσπασε μόνο του», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουραντάς.

Ακούστε το ηχητικό:

Ο Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας για την “πύρινη κόλαση” στην Εύβοια: Έχουμε τρεις πυρκαγιές με πολλαπλά μέτωπα – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας. Φάνης Σπανός μίλησε στην εκπομπή «Πρωινή Βάρδια» της ΕΡΤ1 με τους Μάνο Νιφλή και Κώστα Αλατζά για την κατάσταση που επικρατεί αυτή την ώρα στο μέτωπο των πυρκαγιών στην Εύβοια.

Σε ερώτηση για το πού βρίσκεται στο κύριο μέτωπο της πυρκαγιάς, ο κ. Σπανός υποστήριξε πως «βρίσκεται στον Δήμο Κύμης Αλιβερίου» και επισήμανε: «Έχουμε τρεις πυρκαγιές με πολλαπλά μέτωπα».

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ1:

Αντιδήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου: Περάσαμε μια δύσκολη νύχτα – Οι άνεμοι δημιουργούν προβλήματα – ΒΙΝΤΕΟ

“Περάσαμε μια δύσκολη νύχτα. Το βράδυ ξέσπασαν δύο διαφορετικές πυρκαγιές οι οποίες λόγω της νύχτας επεκτάθηκαν, ήταν δύσκολο να αντιμετωπιστούν” δήλωσε στο ΟΡΕΝ ο αντιδήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου, Κώστας Δήμας.

“Εκκένωση έγινε χθες το μεσημέρι. Το βράδυ έγινε μερική εκκένωση σε ένα χωριό στο Γαβαλά, έγιναν συστάσεις και στα υπόλοιπα χωριά. Έφυγαν κάποιες ευπαθείς ομάδες” ανέφερε.

“Δεν θα χρειαστεί νομίζω κάποια άλλη εκκένωση” συμπλήρωσε.

“Οι άνεμοι δημιουργούν προβλήματα” τόνισε.

Μπακογιάνννης: Αντιμετωπίζουμε τρεις εστίες φωτιάς – Ό,τι μέσο διαθέτουμε βοηθά στην κατάσβεση – ΒΙΝΤΕΟ

«Περάσαμε μία πολύ δύσκολη νύχτα, προχωρήσαμε σε πέντε προληπτικές εκκενώσεις οικισμών, γιατί πάνω από όλα σημασία έχει να προστατεύσουμε την ανθρώπινη ζωή. Αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουμε τρεις φωτιές ταυτόχρονα, δίνεται μία πολύ καλή μάχη από την πυροσβεστική και από τα Σώματα Ασφαλείας», ανέφερε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος, Κώστας Μπακογιάννης, στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «Πρωινή Βάρδια», με τον Μάνο Νιφλή και τον Κώστα Αλατζά και συνέχισε:

«Η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ο δήμος συνδράμομε με όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας. Έχουμε 23 υδροφόρες και 8 ερπυστριοφόρα που επιχειρούν. Τα καλά νέα είναι, ότι όπως φαίνονται τα πράγματα αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται να διατρέχει κάποιο κίνδυνο η περιουσία, ή η ζωή ανθρώπων, αλλά σε κάθε περίπτωση είμαστε εδώ και δίνουμε τη μάχη μας. Είμαστε στα δύο με τρία μποφόρ και αυτή φαίνεται να είναι η πρόβλεψη για όλη την ημέρα και ελπίζουμε να επιβεβαιωθεί», κατέληξε ο κ. Μπακογιάννης.

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ1:

Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας στον Realfm 97,8 για τις φωτιές στην Εύβοια: Προτεραιότητά μας είναι να μην κινδυνεύσουν άνθρωποι

“Ξεκινήσαμε χθες με μία εστία και υπάρχουν άλλες δύο εστίες. Η μία είναι έξω από το χωριό Γαβαλά και η άλλη έξω από το χωριό Πυργί, δηλαδή σχηματίζουν ένα τρίγωνο”, είπε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Ταφύλλης, μιλώντας Realfm 97,8 και τους Δημήτρη Καμπουράκη και Στεφανία Κασίμη.

“Η εντονότερη πυρκαγιά είναι στον Γαβαλά. Τα χωριά δεν απειλούνται, έχει γίνει προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων εδώ στον Γαβαλά γιατί είναι προς την κατεύθυνση του καπνού. Δεν έχουμε ιδιαίτερα ζητήματα σε ό,τι αφορά τους κατοίκους. Αυτή τη στιγμή επιχειρούν τέσσερα καναντέρ, τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα και υπάρχει επίσης και το συντονιστικό ελικόπτερο της Πυροσβεστικής. Το βράδυ προέκυψαν οι δύο νέες εστίες, αυτή τη στιγμή δεν έχει ιδιαίτερο αέρα είναι περίπου στα 3 μποφόρ”, σημείωσε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας και πρόσθεσε:

“Τις πρώτες πρωινές ώρες περίπου τέσσερα με πέντε άτομα μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους για αναπνευστικά προβλήματα στο Κέντρο Υγείας στο Αλιβέρι. Δεν υπάρχουν άλλα ζητήματα…Έχουν ενισχυθεί οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής από χθες, υπάρχει συντονισμός και των εναέριων και των επίγειων μέσων. Πρώτη προτεραιότητα είναι να μην κινδυνεύσουν άνθρωποι και αμέσως μετά να μην κινδυνέψουν περιουσίες”

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ