Μητροπολίτης Μεσσηνίας για Βελόπουλο: Υπάρχει μία ”Χριστεμπορία” που εξυπηρετεί και πολιτικές καταστάσεις

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση μεταξύ Εκκλησίας και Κυριάκου Βελόπουλου με αφορμή τις ”επιστολές του Ιησού”.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος τόνισε ότι «πάνω στην πολιτική ατζέντα τα πάντα μπορεί να θυσιαστούν και τα πάντα μπορεί να χρησιμοποιηθούν, γιατί να εξαιρεθεί το πρόσωπο του Χριστού. Με το πρόσωπο του Χριστού, αυτοί οι άνθρωποι εκμεταλλεύονται τη θρησκευτικότητα και το θρησκευτικό συναίσθημα. Κάποιοι σήμερα προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το πνευματικό κενό προβάλλοντας μεταφυσικά πράγματα, μαγικά πράγματα, θρησκόληπτα και να επενδύουν πάνω σε αυτό». Επισήμανε επίσης ότι «ο Χριστός δεν έγραψε τίποτα. Στην Καινή Διαθήκη υπάρχει μαρτυρία ότι έγραψε στην άμμο και αυτό σβήστηκε. Δεν υπάρχει τίποτα γραπτό που να προέρχεται από τα χέρια του Χριστού » υπογραμμίζοντας ότι «οι επιστολές αυτές υπάρχουν σε έναν Κώδικα του 14ου αιώνα, είναι κείμενα τα οποία έχουν γράψει κάποιοι άνθρωποι, απηχούν μεσαιωνικές αντιλήψεις . Η εκκλησία έχει τοποθετηθεί ότι αυτή η επιστολή είναι ψευδεπίγραφη, δεν απηχεί καμία θεολογική πραγματικότητα, δεν απηχεί καμία αλήθεια. Δυστυχώς υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι οι οποίοι επενδύουν…Είναι δυνατόν να υπάρχουν κείμενα που έγραψε ο Χριστός και δεν τα γνωρίζει η Εκκλησία, δεν τα γνωρίζουν οι θεολόγοι; ».

Τόνισε, μάλιστα, ότι «η εκκλησία έχει πει κατ’ επανάληψη για το ψευδεπίγραφο αυτών των κειμένων , απλά η επικαιρότητα αναγκάζει να γίνει μία νέα τοποθέτηση πάνω στο θέμα αυτό. Υπάρχει μία ”Χριστεμπορία” που εξυπηρετεί και πολιτικές καταστάσεις».

Ερωτηθείς αν θα συναντούσε τον κ. Βελόπουλο, ο κ. Χρυσόστομος απάντησε θετικά υπογραμμίζοντας ότι «θα του έλεγα ότι σφάλλει πάρα πολύ που επενδύει με αυτόν τον τρόπο πάνω στο θρησκευτικό συναίσθημα των Ελλήνων. Δεν ξέρω αν έχει την πρόθεση να εξαπατήσει τους πολίτες, εκμεταλλεύεται τη θρησκευτικότητά τους. Δεν μπορούμε να χρησιμοποιούμε τα θέματα της πίστεως για πολιτικές σκοπιμότητες».

Πηγή: ΣΚΑΪ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ