Δήμαρχος Μεγαρέων για το Κέντρο Υγείας: Δεν μπορείς να λες ότι έχω πρόβλημα υποστελέχωσης και να αποσπάς γιατρό στο Υπουργείο Υγείας

Την αντίδραση του δημάρχου Μεγαρέων, Γρηγόρη Σταμούλη προκάλεσε η απόφαση της διοικήτριας της 2ης ΥΠΕ, Όλγας Ιορδανίδου να διακοπεί η 24ωρη λειτουργία του Κέντρου Υγείας της περιοχής λόγω έλλειψης γιατρών.

Μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Μάνου Νιφλή, ο κ. Σταμούλης δήλωσε: «είναι πολύ δυσάρεστο και πολύ σοβαρό περιστατικό γιατί άπτεται της υγείας των πολιτών του δήμου μας. Αντί να κοιτάξουν να λύσουν το πρόβλημα στελέχωσης που υπάρχει με γιατρούς. Το Κέντρο Υγείας δεν μπορεί να λειτουργεί με ώρες δημοσίου, δεν μπαίνει η ασθένεια και το έκτακτο περιστατικό σε ωράριο. Αυτό είναι επικίνδυνο για την υγεία των πολιτών».

Όπως τόνισε ο κ. Σταμούλης «το μέλημα της διοικήτριας της 2ης ΥΠΕ θα ήταν να αναζητήσει τρόπους για να φέρει άλλους γιατρούς . Δεν μπορείς να λες ότι έχω πρόβλημα με τη στελέχωση του προσωπικού και από την άλλη να αποσπάς γιατρό από το Κέντρο Υγείας σε υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας. Η διοικήτρια μου είπε ότι πρέπει να προστατεύσω τους γιατρούς και το έβαλε σε αυτή τη λειτουργία. Τους 40.000 κατοίκους ποιος θα τους προστατεύσει όταν το Κέντρο Υγείας λειτουργεί από το πρωί έως το μεσημέρι; », πρόσθεσε.

Μάλιστα, όπως επισήμανε ο κ. Σταμούλης «στείλαμε εξώδικο γιατί χωρίς τις απαραίτητες και νόμιμες προϋποθέσεις δεν μπορεί να αλλάξει το ωράριο λειτουργίας».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ