Οι επιστολές για τη φύλαξη της Βουλής στον ΑΝΤ1 -ΒΙΝΤΕΟ

Ακόμη μεγαλύτερη επίθεση στη Βουλή σχεδίαζαν τα μέλη του Ρουβίκωνα καθώς οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα σακίδιο με μολότοφ λίγο μετά την καταδρομική επίθεση στο Κοινοβούλιο. Το ξεφόρτωσαν, είπαν υψηλόβαθμες πηγές της Βουλής σύμφωνα με το ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου, στην οδό Βουκουρεστίου, και όπως επεσήμαναν φαίνεται ότι η αναρχική ομάδα είχε οργανωμένο σχέδιο για μεγαλύτερης έντασης χτύπημα στη Βουλή. Δεν προκάλεσαν ζημιές. Είκοσι δύο άτομα μετείχαν στην επίθεση και μπλέχτηκαν με τους τουρίστες στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη όπου έβγαζαν φωτογραφίες. Αστραπιαία ανέβηκαν τις σκάλες και εκείνη την ώρα στο προαύλιο ήταν δύο αστυνομικοί και κάποιοι άλλοι στην είσοδο του Κοινοβουλίου. Υπήρξε συμπλοκή.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 εδώ και ημέρες στη Βουλή εξέφραζαν φόβους για ενδεχόμενο χτύπημα στο Κοινοβούλιο όπου έλεγαν ότι είναι θέμα χρόνου. Μάλιστα, υπήρχε επιστολή σύμφωνα με το Βήμα, από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ για εντατικοποίηση των μέτρων στο έπακρο. Ωστόσο, υπάρχει επιστολή την ίδια ημέρα, στις 13 Μαΐου, προς την ηγεσία της ΕΛΑΣ, όπου εκφράζονταν ανησυχίες για ενδεχόμενο χτύπημα και ζητούσαν ενισχύσεις.

Χθες το βράδυ, μάλιστα, οι αστυνομικοί της Βουλής έλαβαν sms στο κινητό τους να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί και σε ετοιμότητα σήμερα.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ