Πρόεδρος Εφοριακών Αττικής-Κυκλάδων για τη ρύθμιση των 120 δόσεων: Θα δημιουργηθούν προβλήματα, θα έχουμε οφειλέτες πολλών ταχυτήτων

Για ρύθμιση που θα δημιουργήσει οφειλέτες πολλών ταχυτήτων και πολλά προβλήματα έκανε λόγο στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Μάνου Νιφλή ο πρόεδρος της ένωσης εφοριακών Αττικής και Κυκλάδων, Βασίλης Σπανάκης.

«Η ρύθμιση αυτή αποδεικνύει ότι η υπερφορολόγηση των τελευταίων ετών δεν έχει γίνει επί των πραγματικών εισοδημάτων. Είναι σε θετική κατεύθυνση όποια διευκόλυνση των οφειλετών, την επικροτούμε αλλά οφείλουμε να αναδείξουμε τις αδυναμίες. Υπάρχει μία μεγάλη αδυναμία ότι τα νομικά πρόσωπα δεν μπορούν να πάνε πάνω από 30 δόσεις και δεν διευκολύνονται όσο θα έπρεπε. Και με τη ρύθμιση του 2015 είχαμε απώλειες. Θα δημιουργηθούν προβλήματα, θα έχουμε οφειλέτες πολλών ταχυτήτων. Είναι ένα θέμα και η κυβέρνηση πρέπει να το δει πολύ σοβαρά γιατί θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα», εκτίμησε ο πρόεδρος της Ένωσης Εφοριακών Αττικής και Κυκλάδων, Βασίλης Σπανάκης, αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις.

«Το θέμα των ρυθμίσεων πρέπει να έχει έναν μόνιμο χαρακτήρα, μία σταθερότητα και να μην γίνεται για προεκλογική εκμετάλλευση», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο κ. Σπανάκης διευκρίνισε ότι «αυτή η ρύθμιση δεν βάζει περιουσιακά κριτήρια, μπαίνει ατομικό εισόδημα. Προτείνουμε την έκπτωση των τέκνων να την λαμβάνει και η σύζυγος, πρέπει κάτι να γίνει. Αυτή τη στιγμή έχουμε μία μείωση των εισπράξεων 10%-15% και οι λόγοι είναι δύο: γιατί έχει μειωθεί το διαθέσιμο εισόδημα των φορολογουμένων και διότι όλοι περίμεναν την ρύθμιση με αποτέλεσμα να μην πληρώνουν. Η ρύθμιση θα φέρει αύξηση των εισπράξεων», τονίζοντας ότι «πρέπει να αυξηθούν οι δόσεις σε φόρο εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ διότι υπάρχουν οφειλέτες που χρωστούν στην εφορία που αν είχαν τη δυνατότητα να πληρώσουν σε παραπάνω δόσεις δεν θα ήταν σήμερα οφειλέτες» .

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ