Αέρας Χόλιγουντ στη Θεσσαλονίκη: Νέο υπερσύγχρονο κινηματογραφικό στούντιο στη Θέρμη

Τη δημιουργία υπερσύγχρονου κινηματογραφικού στούντιο στη βιομηχανική περιοχή της Θέρμης, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Λευτέρης Κρέτσος, μετά τη συνάντηση που είχε με τους ιδιοκτήτες των Νu Boyama Film Studios και της Millenium Pictures στην έδρα των Nu Boyama Film Studios στη Βουλγαρία.

Τα Nu Boyana Film Studios αποτελούν μέλος του ομίλου Nu Image, στον οποίο ανήκει και η αμερικανική εταιρία παραγωγής Millenium Pictures. Ο υφυπουργός ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις των στούντιο από τους επικεφαλής και ιδρυτές του Ομίλου, Avi και Yariv Lerner, και συνομίλησε με στελέχη της εταιρίας. Αντικείμενο της επίσκεψης ήταν η κατασκευή κινηματογραφικού στούντιο του Ομίλου Nu Image στη Θέρμη Θεσσαλονίκης και η ενίσχυση των δεσμών συνεργασίας μεταξύ του Ομίλου και του ΕΚΟΜΕ, η οποία και ανακοινώθηκε επίσημα στην 83η ΔΕΘ το 2018.

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Λευτέρης Κρέτσος, τόνισε: «Με τους ιδιοκτήτες των Nu Boyana Film Studios και της Millenium Pictures βρισκόμαστε σε επαφή εδώ και αρκετούς μήνες, τόσο στη Σόφια όσο και στο Λος Άντζελες. Σήμερα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε τη δημιουργία ενός διεθνούς κινηματογραφικού στούντιο στη βιομηχανική περιοχή της Θέρμης στη Θεσσαλονίκη.Μετά την πρόσφατη δημιουργία δύο υπερσύγχρονων soundstages στο Μαρκόπουλο Αττικής από τα ΚΑΠΑ Studios με τη συνδρομή και των κινήτρων του Αναπτυξιακού Νόμου, η Θεσσαλονίκη αναμένεται σε λίγα χρόνια να γίνει ο επόμενος μεγάλος σταθμός στην παραγωγή οπτικοακουστικού περιεχομένου στην Ευρώπη. Η ανάπτυξη της οπτικοακουστικής βιομηχανίας στη χώρα μας έχει ξεκινήσει. Είναι μια εθνική υπόθεση και απαιτείται συνέργεια δυνάμεων για να πάρει η Ελλάδα τη θέση που της αξίζει στη διεθνή βιομηχανία του κινηματογράφου και της οπτικοακουστικής βιομηχανίας».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος των Nu Boyana studios, Yariv Lerner, δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που τα Nu Boyana studios θα επεκτείνουν τις δραστηριότητες τους στην Ελλάδα, κατασκευάζοντας κινηματογραφικό στούντιο στη Θέρμη της Θεσσαλονίκης. Το νέο στούντιο στη Θεσσαλονίκη θα διαθέτει όλες τις απαραίτητες υποδομές και εξοπλισμό (π.χ. soundstages, postproduction και CGI), προκειμένου να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της Millennium films, αλλά και άλλων διεθνών εταιριών παραγωγής. Στο νέο στούντιο της Θεσσαλονίκης προγραμματίζεται να γυριστεί η ταινία “ ο Μύθος του Σεβάχ του Θαλασσινού”, συνεργασία της Millennium με την Eagle Films, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες μεγάλες κινηματογραφικές παραγωγές. Για τη συγκεκριμένη επένδυση τα Nu Boyana studios συνεργάζονται με τον Ελληνο-Αμερικάνο επιχειρηματία Ιωάννη Καλαφάτη, ιδιοκτήτη των κινηματογραφικών στούντιο York films στη Νέα Υόρκη».

Πηγή: ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ