“Πνίγεται” η Κρήτη – Ανέβηκαν στην ταράτσα για να σωθούν από τα ορμητικά νερά – ΒΙΝΤΕΟ

Μεγάλη επιχείρηση από πυροσβεστική και ΕΜΑΚ έχει στηθεί στην περιοχή Πιλαλήματα Σητείας, Λασιθίου, όπου είχαν εγκλωβιστεί τέσσερα άτομα εξαιτίας της καταρρακτώδους βροχόπτωσης.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, δύο άτομα έχουν ήδη απεγκλωβιστεί και η επιχείρηση συνεχίζεται για να απεγκλωβιστούν τα υπόλοιπα.

Τα τέσσερα άτομα, μόλις είδαν τον κίνδυνο, εξαρχής ανέβηκαν στην ταράτσα του σπιτιού τους, με την στάθμη του νερού περιμετρικά να έχει ανέβει επικίνδυνα, ξεπερνώντας τα 3 μέτρα σε ύψος.

Σύμφωνα με τον Περιφερειακό Διοικητή των πυροσβεστικών υπηρεσιών Κρήτης, κ. Λαγουδάκη: «Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή, έχει ήδη ενημερωθεί και επιχειρεί μεγάλη δύναμη της ΕΜΑΚ. Είναι μία δύσκολη επιχείρηση με το έργο να δυσχεραίνουν κατά πολύ οι πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή».

Νωρίτερα, η πυροσβεστική κλήθηκε να επέμβει και σε άλλες δύο περιπτώσεις απεγκλωβισμών. Η μία αφορούσε σε 4 άτομα που είχαν εγκλωβιστεί στο σπίτι τους και τελικά οι διασώστες της πυροσβεστικής κατάφεραν να τους απεγκλωβίσουν, ενώ κινδύνευσε και ένας ηλικιωμένος που επίσης είχε εγκλωβιστεί.

Σοβαρά προβλήματα καταγράφονται και στην Ανάληψη Μακρύ Γιαλού με το νερό να έχει κατακλύσει τον επαρχιακό Ιεράπετρας Σητείας πλημμυρίζοντας σπίτια και καταστήματα και καθιστώντας αδύνατη την κυκλοφορία των οχημάτων.Πηγή: neakriti.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ