Πολιτικοί και δημοσιογράφοι αποχαιρετούν τον Βασίλη Λυριτζή – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Θλίψη σκόρπισε στον δημοσιογραφικό κόσμο, ο θάνατος του Βασίλη Λυριτζή. Από το πρωί συνάδελφοί του, πολιτικοί και φίλοι του, του απευθύνουν στα κοινωνικά δίκτυα το τελευταίο «αντίο». Ένα από τα μηνύματα που ξεχώρισαν ήταν αυτό του επί χρόνια συναδέλφου του, Δημήτρη Οικονόμου.

Εμφανώς συγκινημένος είπε “είναι μια πολύ βαριά ημέρα για όλους μας εδώ στον ΣΚΑΪ και για εμένα προσωπικά. Έφυγε ο Βασίλης, ο άνθρωπος που συμπορευτήκαμε για πολλά χρόνια και ήμασταν πραγματικά σαν αδέλφια, μην πω και καλύτερα πολλές φορές. Κουμπαριάσαμε κιόλας. Βαφτίσαμε τον γιο του μαζί με τον Κώστα Γιαννακίδη” ο Δημήτρης Οικονόμου.

Το συγκινητικό “αντίο” του Δημήτρη Καμπουράκη στον Βασίλη Λυριτζή

Ο Δημήτρης Καμπουράκης που από τον Σεπτέμβριο του 2017 έκανε εκπομπή στον Realfm 97,8 μαζί με τον Βασίλη Λυριτζή, που έφυγε από τη ζωή το πρωί της Τρίτης, με τρεμάμενη φωνή και όντας πολύ συγκινημένος είπε το δικό του “αντίο” στον γνωστό δημοσιογράφο.

“Ο Βασίλης Λυριτζής υπηρέτησε το δημοσιογραφικό λειτούργημα με αρχές & ευσυνειδησία.Για πολλά χρόνια η φωνή του ήταν η πρωινή μας συντροφιά. Όσοι είχαν τη τύχη να τον γνωρίσουν ξεχώρισαν το ήθος & την ανιδιοτέλεια που τον διέκριναν.Συλλυπητήρια στην οικογένεια & τους οικείους του” έγραψε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης έγραψε “Ο Βασίλης Λυριτζής ήταν ένας πολύ αξιοπρεπής και ποιοτικός δημοσιογράφος με τον οποίο έχω κάνει πολλές ουσιαστικές συζητήσεις. Λυπήθηκα πολύ για τον πρόωρο θάνατό του. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του”.

«Η απώλεια του Βασίλη Λυριτζή προκαλεί θλίψη και αφήνει κενό στη Δημοσιογραφία. Υπήρξε υπόδειγμα ήθους στην άσκηση του λειτουργήματός του. Ήταν ένας Αξιοπρεπής, μάχιμος και προοδευτικός πολίτης σε όλη του τη ζωή. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του», έγραψε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Συλλυπητήρια εκφράζει και η Ένωση Κεντρώων για την απώλεια του Βασίλη Λυριτζή.

«Ο εκλιπών δημοσιογράφος υπηρέτησε το λειτούργημα της δημοσιογραφίας μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του. Ο Βασίλης Λυριτζής ήταν φιλικός, δίκαιος με τους συνεργάτες του, αγαπούσε αυτό που έκανε, ήξερε να ενώνει και να μοιράζεται την όποια επιτυχία. Καλό ταξίδι Βασίλη», τονίζει στην ανακοίνωσή του το κόμμα.

«Ένα από τα καλύτερα παιδιά πέθανε το ξημέρωμα. Η δημοσιογραφία έγινε πιο φτωχή και η πρωινή ενημέρωση πιο βαρετή. Γιατί στον Βασίλη Λυριτζή άρεσε πραγματικά ο διάλογος, η διαφωνία, η γνώση, η έκπληξη. Φίλε δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ. Κουράγιο στα παιδιά του και τη γυναίκα του» ανέφερε στο Twitter ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Τη θλίψη και τα θερμά του συλλυπητήρια για τον πρόωρο χαμό του καταξιωμένου δημοσιογράφου Βασίλη Λυριτζή, εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

«Αποχαιρετούμε σήμερα με μεγάλη θλίψη τον Βασίλη Λυριτζή που υπηρέτησε σε όλα του τα βήματα το δημοσιογραφικό λειτούργημα με συνέπεια, ήθος, εντιμότητα, πίστη στις ιδέες και τα ιδανικά του και με έντονο αίσθημα ευθύνης προς την κοινωνία. Ανήκε στη γενιά των δημοσιογράφων που με πάθος διεκδικούν την έγκυρη ενημέρωση του κοινού», δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Όπως επισημαίνει ο κ. Βούτσης «η ευθύτητα, η αυθεντικότητα και το ιδιαίτερο χιούμορ που πάντα τον χαρακτήριζαν μένουν χαραγμένα στη μνήμη όσων τον γνώρισαν από κοντά και συνεργάστηκαν μαζί του».

«Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια για την απώλεια του φίλου και συντρόφου μου στην οικογένεια και στους οικείους του», καταλήγει ο πρόεδρος της Βουλής.

Συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συναδέλφους του Βασίλη Λυριτζή εξέφρασε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα, το γραφείο Τύπου του κόμματος τονίζει ότι «ο Βασίλης Λυριτζής τίμησε το επάγγελμα της δημοσιογραφίας σε δύσκολες συνθήκες, με ήθος και αντικειμενικότητα. Ένας καταξιωμένος δημοσιογράφος, που άφησε το στίγμα του σε όλα τα μέσα στα οποία εργάστηκε, ένας άνθρωπος με ευφυΐα, ταλέντο και ευγένεια ψυχής», σημειώνοντας «οργανωμένος από νεαρή ηλικία στην ανανεωτική Αριστερά στην ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος και έπειτα στο ΚΚΕ Εσωτερικού και στον Συνασπισμό, διατήρησε την ευαισθησία και τη δημοκρατικότητα των νεανικών, αριστερών αναζητήσεών του».

Επισημαίνει, μάλιστα, ότι «εργάστηκε στην εφημερίδα Αυγή, στον Flash 96,1 δημιουργώντας πρωτοποριακές εκπομπές, στην πρωινή ζώνη της ΕΡΤ και του ΣΚΑΙ μετέπειτα και πιο πρόσφατα στον RealFM και στην εφημερίδα Έθνος».

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τη βαθιά θλίψη του για τον πρόωρο θάνατο του Βασίλη Λυριτζή και τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συναδέλφους του», καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης, εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήριά του προς την οικογένεια του Βασίλη Λυριτζή.

“Ο Βασίλης Λυριτζής υπηρέτησε το δημοσιογραφικό λειτούργημα με αρχές & ευσυνειδησία.Για πολλά χρόνια η φωνή του ήταν η πρωινή μας συντροφιά. Όσοι είχαν τη τύχη να τον γνωρίσουν ξεχώρισαν το ήθος & την ανιδιοτέλεια που τον διέκριναν.Συλλυπητήρια στην οικογένεια & τους οικείους του” έγραψε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Τη θλίψη του για τον θάνατο του Βασίλη Λυριτζή και τα συλλυπητήριά του προς τους οικείους του εξέφρασε, από τις Βρυξέλλες, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος, τονίζοντας:

«Βαρύς και αξεπέραστος για την οικογένειά του και τους αγαπημένους του ο απροσδόκητος θάνατος του Βασίλη Λυριτζή. Έφυγε ένας νέος και έντιμος άνθρωπος, συνεπής πάντα στις ιδέες και τις αρχές του που ασκούσε το λειτούργημα του με αξιοπρέπεια και ευθύνη. Υπόδειγμα για τη δημοσιογραφία και την κοινωνία. Τον αποχαιρετούμε με τιμή και αγάπη και στεκόμαστε στο πλευρό της οικογένειας και των δικών του ανθρώπων».Από την πλευρά του ο Γιώργος Κουμουτσάκος σημείωσε ότι «με λύπησε πολύ η είδηση της απώλειας του Βασίλη Λυριτζή. Δεν έπεσε ποτέ στην ευκολία του λαϊκισμού και της ευτελούς δημοσιογραφίας. Συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους πάρα πολλούς -είμαι βέβαιος-φίλους του».

“Κρίμα ο Βασίλης! Τόσο νωρίς… Ένας πολιτισμένος άνθρωπος, ένα κοφτερό μυαλό, ένας δημοσιογράφος με εξαιρετική αίσθηση του χιούμορ και απόλυτη προσήλωση στη δεοντολογία. Ένα κομμάτι της ημέρας μας όλα τα τελευταία χρόνια. Καλό ταξίδι Βασίλη!” έγραψε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης έγραψε το εξής στον λογαριασμό του: «Με άσχημα νέα ξεκίνησε η μέρα σήμερα… ‘Ενας ξεχωριστός άνθρωπος και δημοσιογράφος, με ήθος κ μπέσα κρητική έφυγε από κοντά μας. Καλή στρατιά Βασίλη Λυριτζή».

Με θερμά λόγια αποχαιρέτησε τον γνωστό δημοσιογράφο και ο βουλευτής Γιώργος Μαυρωτάς.«Έφυγε σήμερα από τη ζωή μετά από μάχη με τον καρκίνο ο δημοσιογράφος Βασίλης Λυριτζής. Μια συμπαθητική, ψύχραιμη, μετριοπαθής φωνή που θα λείψει από ραδιόφωνο και τηλεόραση. Καλό του ταξίδι και συλλυπητήρια στους οικείους του» είπε συγκεκριμένα ο κ. Μαυρωτάς.

“Ο Βασίλης Λυριτζής υπήρξε ένας εξαίρετος δημοσιογράφος. Προσωπικότητα συγκροτημένη, άνθρωπος ευαίσθητος με αρχές και αξίες, η παρουσία του οποίου στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση πρέπει να αποτελεί πρότυπο” έγραψε ο Γιώργος Καμίνης.

Το ίδιο συγκινητικό είναι και το ποστ της Ρένας Δούρου.

Ο Κώστας Ζαχαριάδης έγραψε “Ο Λυριτζής ήταν ένας ζεστός άνθρωπος, ένας κορυφαίος επαγγελματίας, ένας δημοσιογράφος με ήθος και αρχές. Μας λείπει ήδη η οραματική ματιά του στην πολιτική, η οξυδέρκειά του στη δημοσιογραφία, το χιούμορ του, η εκφραστικότητά του. Αντίο Βασίλη”.

Το αντίο του Νίκου Χατζηνικολάου στον Βασίλη Λυριτζή

Μέσω της εκπομπής του στον Realfm 97,8 αποχαιρέτησε τον Βασίλη Λυριτζή ο Νίκος Χατζηνικολάου.

“Άσχημη ημέρα σήμερα για τον Realfm καθώς έφυγε από τη ζωή ένας εκλεκτός συνάδελφος, συνεργάτης και φίλος, ο Βασίλης Λυριτζής. Ένας δημοσιογράφος με πολύχρονη δημιουργική πορεία, σημαντική πορεία, αλλά και ένας εξαιρετικός κύριος, ένας άνθρωπος υψηλού ήθους. Ο Real fm αποχαιρετά τον συνεργάτη του με οδύνη, με μεγάλη στεναχώρια και εύχεται υγεία στα μέλη της οικογένειάς του και να τον θυμούνται πάντα με αγάπη” είπε ο Νίκος Χατζηνικολάου.

Ακούστε το ηχητικό:

Σε προσωπικό τόνο ήταν το «αντίο» του παρουσιαστή της ΕΡΤ Αντώνη Αλαφογιώργου: «Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Βασίλης Λυριτζής: θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Ο συνάδελφός του, Κώστας Γιαννακίδης, ανέβασε το εξής μήνυμα στο Twitter:«Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 62 ετών ο Βασίλης Λυριτζής. Ένας υπέροχος άνθρωπος. Αντίο φίλε μου».

Συλλυπητήρια στην οικογένεια του Βασίλη Λυριτζή και στα πρόσωπα που τον γνώρισαν, συνεργάστηκαν και στάθηκαν στο πλευρό του” έγραψε ο Σπύρος Χαριτάτος.

“Ο Βασίλης Λυριτζής, που ξημερώματα έφυγε από τη ζωή, ήταν από τους λίγους συναδέλφους που όλοι στον χώρο μας εκτιμούσαμε ιδιαίτερα. Είχε ήθος, ακεραιότητα, είχε ποιότητα. Δεν μάσαγε τα λόγια του, δεν έκανε εκπτώσεις, δεν χαμήλωνε το ανάστημα του. Δεν έγερνε κατά πού φυσάει ο άνεμος ο Βασίλης κι αυτό είναι σπάνιο, σπανιότατο στην δημοσιογραφία των καιρών. Τον αποχαιρετώ με θλίψη βαθιά και ειλικρινή. Συλλυπητήρια στην γυναίκα του, τα παιδιά του και τον αδελφό του Δημήτρη Οικονόμου” έγραψε η Έλενα Ακρίτα.

Λύγισε ο Γιώργος Παπαδάκης για τον Βασίλη Λυριτζή: Καλό ταξίδι αδελφέ – ΒΙΝΤΕΟ

Ο γνωστός δημοσιογράφος Βασίλης Λυριτζής άφησε την τελευταία του πνοή το πρωί της Τρίτης.

Ο Γιώργος Παπαδάκης αποχαιρέτησε τον Βασίλη Λυριτζή μέσα από την εκπομπή του Καλημέρα Ελλάδα και δεν μπόρεσε να κρύψει τη συγκίνησή του.

“Θα μας επιτρέψετε παρ’ ότι κάθε πρωί προσπαθούμε να σας φτιάξουμε τη διάθεση να ξεκινήσουμε με μια μεγάλη απώλεια. Ο Βασίλης Λυριτζής, ο καλός συνάδελφος και φίλος, άφησε σήμερα τα ξημερώματα τη ζωή του χτυπημένος από τον καρκίνο. Α ρε Βασίλη… Χρόνια με τον Βασίλη μαζί με τον Δημήτρη, συνοδοιπόροι στην πρωινή ενημέρωση… Ένας εξαιρετικός άνθρωπος, ένα εξαιρετικό παιδί, αφήνει πίσω οικογένεια. Να συλλυπηθούμε την οικογένειά του. Καλό ταξίδι αδερφέ και καλή δύναμη. Δημήτρη ξέρω πάρα πολύ καλά… Εδώ είμαστε συγκλονισμένοι εμείς, πόσο μάλλον εσύ που είσαστε συνοδοιπόροι όλα αυτά τα χρόνια. Ένας εξαιρετικός άνθρωπος. Δούλεψε για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα εδώ μαζί μας στην πρωινή ενημέρωση. Πάντα αξιοπρεπής, πάντα φίλος. Καλό ταξίδι αδερφέ, καλό ταξίδι. Δεν θέλω να πω περισσότερα, στην τηλεόραση ο ρόλος είναι άχαρος όταν ανακοινώνεις τέτοιες ειδήσεις” είπε συγκινημένος ο Γιώργος Παπαδάκης.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

“Πριν 28 χρόνια είπαμε καλημέρα και τώρα λέω αντίο … Ήσουν το καμάρι όλων μας , αυτό που θα θέλαμε να είμαστε αλλά μόνο εσύ πέτυχες.. Ίδιος κι ασυμβίβαστος ευγενής και πιστός στις αρχές σου… Το κόσμημα μας” έγραψε η Μαριάνα Πυργιώτη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ