Νέα δεδομένα στην υπόθεση της “μαφίας των φυλακών” – Ασκήθηκε και δίωξη για εκβίαση του Φλώρου

Της Άννας Κανδύλη

Προθεσμία να απολογηθούν τη Δευτέρα ζήτησαν και πήραν από τον εφέτη ειδικό ανακριτή οι δύο δικηγόροι που συνελήφθησαν το βράδυ της Πέμπτης, ύστερα από εντάλματα σύλληψης για την αποκαλούμενη υπόθεση της «Κορυδαλλός- mafia».

Σύμφωνα με το εις βάρος τους ένταλμα, και οι δύο κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, η οποία συστάθηκε το 2014 και στο πλαίσιο της οποίας έχουν διενεργηθεί σωρεία αξιόποινων πράξεων, ανάμεσα στις οποίες ανθρωποκτονίες, απόπειρες ανθρωποκτονίας, εκβιάσεις, απειλές και άλλα.

Να σημειωθεί ότι ο ανακριτής έχει ζητήσει την άσκηση συμπληρωματικής δίωξης και για εκβίαση. Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη του κυκλώματος φέρεται να εκβίαζαν τον επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρο σχετικά με την υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά του συλληφθέντα δικηγόρου και της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, πάντως, εκ των συνηγόρων του κατηγορούμενου δικηγόρου σε βάρος του οποίου είχε πραγματοποιηθεί απόπειρα δολοφονίας το 2014, δήλωσε πως ο εντολέας του αρνείται κατηγορηματικά την εμπλοκή του σε οποιαδήποτε εγκληματική πράξη.

Αρ. Φλώρος: «Είμαι θύμα εκβιασμού»

Ο Άρης Φλώρος , ο οποίος κλήθηκε από τον ανακριτή να καταθέσει ως μάρτυρας, επανέλαβε, σύμφωνα με πληροφορίες, όσα έχει πει και στο παρελθόν: Ότι έπεσε θύμα εκβιασμού κρατουμένων που κατηγορούνται ως μέλη του επίμαχου κυκλώματος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ