Κούγιας στον ΑΝΤ1: “Θύμα” και ο νεκρός Ρομά και ο οικογενειάρχης που τον πυροβόλησε -ΒΙΝΤΕΟ

Ο συνήγορος του 35χρονου κατηγορουμένου που σκότωσε επίδοξο διαρρήκτη στην Κόρινθο, Αλέξης Κούγιας, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

“Είναι σοκαρισμένος ο άνθρωπος. Ένας άνθρωπος που είχε συνηθίσει αυτές τις ώρες να είναι με την οικογένειά του, να ξυπνήσει ξημερώματα, να πάει στον φούρνο του, να εργαστεί υπό σκληρές συνθήκες όλη του τη ζωή, να πάει στα παιδάκια του, 7 και 1 ετών και στη γυναίκα του με μία διαφορετική προσέγγιση στη ζωή. Δεν έχει μία αγορανομική παράβαση, μία τροχαία παράβαση. Απ’ ό,τι λένε όλοι, πρόκειται για φιλήσυχο άνθρωπο που επ’ ουδενί δεν είχε στάση ζωής να κάνει εγκληματική πράξη. Σ αυτήν την κατάσταση κρατούμενος για το πιο σοβαρό έγκλημα που προβλέπει ο ποινικός κώδικας είναι κάτι που ούτε στους εφιάλτες του δεν είχε δει. Αυτό που διατυμπανίζει από την αρχή είναι ότι σε καμία περίπτωση δεν πυροβόλησε προς την πλευρά των δραστών αυτών” υπογράμμισε ο κ. Κούγιας.

Σημείωσε ακόμη “με ενοχλούν ορισμένα πράγματα, να κάνουμε ανοχή σαν κοινωνία απέναντι στους Ρομά, που ταλαιπωρούνται ή και οι ίδιοι έχουν επιλέξει να ταλαιπωρούνται ως κοινωνική ομάδα, αλλά όχι και ‘τι έγινε που να ληστεύαμε;’. Ας έρθουμε και στη θέση των άλλων ανθρώπων της ελληνικής κοινωνίας που είναι φιλήσυχοι. Ένας άνθρωπος 35 χρονών, με δυο μωρά στο σπίτι και μια γυναίκα ανήμπορη. Την ώρα που μιλούμε είναι η ώρα διάπραξης του εγκλήματος. Φανταστείτε το σκοτάδι που επικρατεί έξω και μια ερημική κατοικία σε ένα χωριό απομακρυσμένο από το κέντρο της Κορίνθου κι εκεί ξαφνικά σκιές να κινούνται προς το σπίτι σου και εσύ να έχεις μέσα στο σπίτι δύο μωρά. Κι εκεί πια αν είσαι φιλήσυχος άνθρωπος δεν διαχειρίζεσαι αυτήν τη στιγμή με τον ψύχραιμο τρόπο που θα το διαχειριζόταν ένας ψύχραιμος άνθρωπος. Έγινε το κακό…”.

Όσο για τις κατηγορίες της οικογένειας του θύματος ότι το κακό έγινε για δυο κοτόπουλα, ο κ. Κούγιας είπε: “Αυτή η κοινωνική ομάδα, η οποία δυστυχώς στην Ελλάδα απολαμβάνει πολύ μεγάλης ανοχής και κινδυνεύει όποιος πει κάτι εις βάρος του να χαρακτηριστεί ρατσιστής… Μέσα στο σκοτάδι πάνε να κλέψουν κοτόπουλα; Δεν μπορώ να μιλήσω γι αυτό, να είχαμε μπροστά μας τα ποινικά μητρώα και του θύματος και αυτών που πήγαιναν εκεί γιατί επέλεξαν να παρουσιάσουν έναν ενώ οι δράστες ήταν πέντε. Είναι αποδεδειγμένο επιστημονικά, γιατί δυστυχώς είναι τραγωδία και γι’ αυτόν που έχασε τη ζωή του και για τον κατηγορούμενο το γεγονός ότι το κυνηγετικό όπλο που χρησιμοποίησε έχει την ιδιότητα να διασπείρει τα σφαιρίδια σε μεγάλη ακτίνα. Η ατυχία είναι ότι το φυσίγγιο έχει 39 σφαιρίδια κι ένα από αυτά βρήκε το θύμα στον λαιμό,. Από εκεί και πέρα έχασε την ψυχραιμία του…”.

Σχετικά με τη μεταφορά του πτώματος είπε: “Ένας άνθρωπος που δεν έχει ιδέα από αυτά και ξαφνικά βρίσκεται μέσα στο σκοτάδι με ένα πτώμα και έχει στο σπίτι του έχει τα παιδιά του η δικαιολογία που εγώ την πίστεψα είναι ‘το πήρα να μην το δουν, δεν είχα σκοπό να το εξαφανίσω’ γιατί το πήγε σε ενεργό λατομείο. Δεν έπλυνε το φορτηγό του και δεν εξαφάνισε τους κάλυκες”…

Επεσήμανε ακόμη ότι “η γειτονιά είναι το μόνιμο μέρος που μια δρα ομάδα εγκληματική που βρίσκεται κοντά στην Κόρινθο… Οτιδήποτε παράνομο γίνεται εκεί, είναι μέρος που δεν μπορεί να το αστυνομεύσουν οι Αρχές. Πρώτη φορά έγινε επιχείρηση εκεί πριν από 15 ημέρες έπειτα από χρόνια, Είναι ένα άβατο. Οι άνθρωποι μετακομίζουν και πάνε στο κέντρο της Κορίνθου για να σωθούν…”.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ