Ο Κώστας Βαρώτσος αποκαλύπτει τι του είπε η υπουργός Πολιτισμού -ΒΙΝΤΕΟ

Σάλο προκάλεσε η αποκάλυψη του γλύπτη Κώστα Βαρώτσου για την πρόταση που δέχθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού. Υποστήριξε ότι η υπουργός Μυρσίνη Ζορμπά του ζήτησε να γίνει ανταλλαγή του εμβληματικού γλυπτού “Δρομέας” με ένα άγαλμα από την κεντρική πλατεία των Σκοπίων.

Ο ίδιος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου, είπε: “Έχω μια πρόταση, μια ιδέα, και μου περιγράφει την υπόθεση να φύγει ο ‘Δρομέας’ από την Αθήνα και να πάει στα Σκόπια. Και μένω εμβρόντητος. Είπα δεν είναι δυνατόν να ξεριζώνεις ένα σημείο πολιτισμικό. Δεν μπορείς να το ξηλώνεις και να το κάνεις δώρο κάπου. Είναι σαν να κάνεις δώρο το ρολόι του παππού, το κειμήλιο”.

Σύμφωνα με τον κ. Βαρώτσο, η υπουργός του μίλησε για ανταλλαγή. Να δοθεί ο “Δρομέας” στα Σκόπια και στη θέση του να φέρουν έναν Μεγαλέξανδρο από τα δικά τους αγάλματα. “Μου είπε ότι είναι πάρα πολύ ωραία ιδέα, και ότι είναι πολύ ωραία τα Σκόπια κι αν πάτε θα σας αρέσουν κιόλας. Δεν μπόρεσε να επιχειρηματολογήσει πολύ γιατί εγώ ήμουν απόλυτος και συζήτησε τη συζήτηση αυτή. Υπήρχαν Ήταν συζήτηση κι άλλων ανθρώπων. Τη ρώτησα και μου είπε το συζητήσαμε και μεταφέρω κάποιες ιδέες. Η ίδια η υπουργός διέψευσε τις δηλώσεις του διάσημου γλύπτη.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ