Συγκλονίζει εγκαυματίας από το Μάτι: Θα έπρεπε να προσέχουν τι λένε στις πλάτες όσων χάθηκαν και όσων υποφέρουν από την πυρκαγιά

Τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε στην πυρκαγιά στο Μάτι καθώς και την έλλειψη κρατικού σχεδιασμού περιέγραψε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή ο Δημήτρης Φιλιππής, ο οποίος νοσηλεύτηκε για 78 ημέρες στην ΜΕΘ του νοσοκομείου Ευαγγελισμού.

«Είναι φοβερό να βλέπεις τους ανθρώπους που φταίνε να συμπεριφέρονται σαν να μην τρέχει τίποτα. Η κ. Δούρου και ο κ. Ψινάκης περιμένουν από τη Δικαιοσύνη να τους δικαιώσει, σαν να μην έχουν κάνει τίποτα. Καλά θα κάνουν να προσέχουν τι λένε και η κ. Δούρου και ο κ. Ψινάκης και ο κ. Πολάκης», δήλωσε ο εγκαυματίας από τη πυρκαγιά στο Μάτι Δημήτρης Φιλιππής.

«Κανένας δεν θα την πληρώσει. Όμως, κάθε μέρα που ξυπνάω λέω ευτυχώς που δεν είχα μαζί το παιδί μου γιατί αν είχε πάθει κάτι, θα έβαζα εκρηκτικά και θα τους τίναζα όλους στον αέρα. Για τους 100 ανθρώπους η Ελλάδα ακόμη θρηνεί. Θα έπρεπε να προσέχουν τι λένε στις πλάτες των 100 ανθρώπων και άλλων 50-60 τραυματιών που υποφέρουν αυτή τη στιγμή και ανάμεσά τους είναι και μικρά παιδιά 5- 6 ετών, που πρέπει να εξηγήσεις σε ένα εξάχρονο παιδί ότι δεν πρέπει να ξύνεται και ματώνει τις πληγές του», πρόσθεσε με σπασμένη φωνή.

Όπως τόνισε ο κ. Φιλιππής, «δεν λειτούργησε απολύτως τίποτα. Όταν ανέβηκα τη Λεωφόρο Μαραθώνος, εκείνη την ώρα περνούσε η φωτιά στο Μάτι. Η φωτιά έκαιγε την άσφαλτο, περνούσε τον δρόμο κανονικά και έμπαινε στο Μάτι. Εκεί, υπήρχε ένα περιπολικό με δύο αστυνομικούς οι οποίοι έστελναν τον κόσμο στην παραλία στο Μάτι. Δεν μπορώ να πω ότι έφταιγαν , αν δεν είχαν μία καθοδήγηση από πάνω, ένα σχέδιο για το πως θα φύγει ο κόσμος, αυτό σκέφτηκαν και έπραξαν. Δεν υπήρξε κανείς να τους καθοδηγήσει, ήταν στα γραφεία τους και φέρονταν σαν να μην συμβαίνει τίποτα».

Μάλιστα, ο κ. Φιλιππής υποστήριξε ότι δεν υπήρξε κανένας σχεδιασμός. «Το πεντάχρονο παιδί μου ήταν πέντε ώρες στην θάλασσα και έφυγε ασυνόδευτο να πάει στην Ραφήνα. Ευτυχώς που πέρασαν ιδιώτες γιατί θα είχα πεθάνει στη θάλασσα. Έχανα τις αισθήσεις μου και ήταν ένα παιδί από πάνω και μου κρατούσε το κεφάλι για να μην πνιγώ, γιατί ήμουν ήδη 3-4 ώρες στη θάλασσα και με τον έναν μου πνεύμονα καμένο. Συνεχώς έλεγα ότι θα έρθουν και δεν ήρθε ποτέ κανένας, ήρθαν ιδιώτες. Αν δεν είχαν έρθει οι ιδιώτες, θα ήμασταν ακόμα στη θάλασσα και θα περιμέναμε το λιμενικό. Δεν με ενδιαφέρει αν έστειλε μεγάλο σκάφος το λιμενικό, ας έστελνε τα φουσκωτά. Δεν υπήρχε σχεδιασμός», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στον γραφειοκρατικό ”Γολγοθά” που αντιμετωπίζει για την έκδοση αναπηρικής σύνταξης. «Αυτή τη στιγμή ζω από φιλανθρωπίες. Αυτή τη στιγμή είμαι άχρηστος, δεν μπορώ να κάνω τίποτα, το ένα χέρι μου είναι κατεστραμμένο. Ενώ το κράτος έπρεπε να μου έχει βγάλει σύνταξη γιατί δεν μπορώ να εργαστώ, η γυναίκα μου ακόμα τρέχει μήπως μου βγάλει μία αναπηρική σύνταξη», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Για τα σπίτια και την άναρχη δόμηση που είπαν , το ήξεραν. Τα σπίτια δεν ήταν παράνομα, αυτοί τα έκαναν νόμιμα. Αν ήταν παράνομα, ας τα γκρέμιζαν», κατέληξε λέγοντας ο κ. Φιλιππής.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ