Καπερνάρος στον Realfm 97,8: Κακώς κρατούνται για λαθρεμπορία χρυσού

«Κακώς κρατούνται για λαθρεμπορία», εκτίμησε μέσω του Realfm 97.8 και της εκπομπής του Μάνου Νιφλή ο δικηγόρος Βασίλης Καπερνάρος τονίζοντας ότι « όλοι όσοι έχουν την κατηγορία περί λαθρεμπορίας, μπορούν να στραφούν εναντίον του ελληνικού δημοσίου για αποζημιώσεις».

«Κακώς κρατούνται για λαθρεμπορία. Από το 2015, ο οποιοσδήποτε ενεχυροδανειστής ό,τι έχει αποκομίσει κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του πορείας τα πάει στην Τουρκία, τα πάει όπου θέλει. Κάκιστα στηρίχθηκε η δικογραφία στην λαθρεμπορία. Όταν παίρνει τέτοιον ντόρο και φτάνει στο σημείο να το εκμεταλλευτεί ο Πρωθυπουργός, θα έπρεπε να είναι αυστηρότατα ελεγμένα ώστε να μην κλονίζεται η εμπιστοσύνη του λαού για τα αρμόδια όργανα», δήλωσε ο δικηγόρος Βασίλης Καπερνάρος.

Επίσης, ο κ. Καπερνάρος υποστήριξε ότι «θα έπρεπε νωρίτερα να έχει ερωτηθεί η ΑΑΔΕ και να υπάρξει άμεση απάντηση, αλλιώς δεν γνωστοποιείς ότι εξιχνιάστηκε το έγκλημα. Ψάχνουμε να βρούμε πιο είναι το οικονομικό έγκλημα, δεν υπάρχει οικονομικό έγκλημα. Ο ανακριτής έπρεπε να έχει διαπιστώσει (ότι δεν γίνεται να ασκήσει ποινική δίωξη) εφόσον γίνεται η νόμιμη επόπτευση, η έγκυρη εποπτεία από τον αρμόδιο εισαγγελέα».

Παράλληλα, ο κ. Καπερνάρος υπογράμμισε πως «είμαστε σε μία εποχή που ο καθένας κάνει ό,τι θέλει. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο ενεργειών είναι και αυτά. Πρέπει να αλλάξει ο τρόπος για να μην επιδεικνύεται ο υπερβάλλων ζήλος από πλευράς τμημάτων της αστυνομίας, να ενεργούν προκαταρκτική εξέταση, ή να διενεργούν προανάκριση και να μην υπάρχει εισαγγελέας. Απαγορεύεται να μην υπάρχει εποπτεύουσα εισαγγελική αρχή. Αλλά όμως σε μία χώρα όπου η ΓΑΔΑ δεν έχει εισαγγελέα ή οι εισαγγελείς να εποπτεύουν άμεσα την προανακριτική διαδικασία, κάτι τρέχει. Έχουμε διάφορους εισαγγελείς όπως εισαγγελέα Περιβάλλοντος, αλλά εισαγγελέα που εποπτεύει μέσα στη ΓΑΔΑ όλες τις ενέργειες που κάνει η αστυνομία, δεν υπάρχει. Συνεπώς, μπορεί να είναι και υποθέσεις που δεν υποπτεύονται ενώ υποχρεωτικώς από το νόμο θα έπρεπε να εποπτεύονται». «Από την πάρα πολύ δουλειά που έχουν οι εισαγγελικές αρχές αδυνατούν να παρακολουθήσουν όπως θα έπρεπε δικονομικά, όλον τον έλεγχο, όλη την έρευνα που θα έπρεπε να γίνει για να φτάσει μία υπόθεση στο δικαστήριο», πρόσθεσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ