Καπερνάρος στον Realfm 97,8 για την τραγωδία στο Μάτι: Αρνούνται να μας απαντήσουν γιατί τα ελικόπτερα έμειναν καθηλωμένα

Νέα στοιχεία για την τραγωδία στο Μάτι αποκάλυψε μέσω του Realfm 97,8 και της εκπομπής του Μάνου Νιφλή ο δικηγόρος και εκπρόσωπος των οικογενειών των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς Βασίλης Καπερνάρος.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε στον Realfm 97,8 ο κ. Καπερνάρος, “δύο από τα πέντε ελικόπτερα έμειναν καθηλωμένα”στην Ελευσίνα την 23η Ιουλίου ενώ για το τρίτο που επιχειρούσε στο Μάτι ”έχουμε στοιχεία ότι η έλλειψη καυσίμων δεν ήταν ο λόγος που αποχώρησε”.

“Σηκώθηκαν τα 3 από τα 5 ελικόπτερα, τα οποία έσβηναν την Κινέττα. Το ένα επέστρεψε στο Μάτι και ξαναγύρισε στην Ελευσίνα με την αιτιολογία ή τη δικαιολογία ότι είχε μείνει από καύσιμα. Δεν επανήλθε. Έχουμε στοιχεία ότι δεν ήταν η έλλειψη καυσίμων ο λόγος που αποχώρησε. Περιμένουμε την απάντηση τους γιατί είναι ποινικό αποδεικτικό υλικό το οποίο θα προσκομίσουμε με άλλα έγγραφα αφού λάβουμε αντίγραφα από τη δικογραφία. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν αιτιολογήσει στους τρεις εισαγγελείς γιατί εκείνη την ημέρα τα δύο ελικόπτερα από τα πέντε ήταν καθηλωμένα. Γιατί δεν τα χρησιμοποίησαν; Γιατί αφού ήταν συντηρημένα; Δεν μπορεί ο μοναδικός επιχειρηματίας ο οποίος τα έχει σε ετοιμότητα και η συντήρησή τους στοιχίζει δύο εκατομμύρια στον ελληνικό λαό, γιατί ήταν καθηλωμένα και δεν επιχείρησαν όταν ενώ ήταν σε επιφυλακή και ο Διοικητής των εναερίων μέσων και ο Υποδιοικητής που μπορούσαν έστω να σηκώσουν ένα από τα δύο καθηλωμένα, για ποιο λόγο παρέμειναν καθηλωμένα και για ποιο λόγο έφυγε ο κ. Διοικητής αφού ξενάγησε μία κυρία στο κρίσιμο χρονικό διάστημα” δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καπερνάρος τονίζοντας ότι ” είναι έμμεση καταγγελία. Από τις 27 Σεπτεμβρίου μέχρι τώρα αποφεύγουν να μας απαντήσουν, δηλαδή αρνούνται. Δεν έχουν τολμήσει να απαντήσουν ούτε σε ένα ερώτημα”.

Παράλληλα, ο κ. Καπερνάρος επισήμανε ότι “υπάρχουν βάσιμες υποψίες, έχουμε σημαντικά αποδεικτικά στοιχεία” για παραποίηση εγγράφου καθώς “δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια. Είναι μηχανογραφημένο και δεν απεικονίζει την πραγματικότητα του πρωτοτύπου”.

“Έχουν δώσει κάποια έγγραφα, τουλάχιστον ένα, που δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια. Είναι μηχανογραφημένο και δεν απεικονίζει την

πραγματικότητα του πρωτοτύπου. Έχουμε σημαντικά αποδεικτικά στοιχεία ως ποινικό αποδεικτικό υλικό τα οποία θα δώσουμε στα αρμόδια όργανα ώστε να αποδείξουμε ποιοι είναι συνυπεύθυνοι και συνυπαίτιοι εγκληματίες της 23ης Ιουλίου. Έχουμε βάσιμες υποψίες (ότι έχει μπει χέρι)”, ανέφερε ο δικηγόρος των οικογενειών των θυμάτων στο Μάτι.

Επίσης, σημείωσε ότι η μήνυση που έχει κατατεθεί “αφορά τους 2 συντονιστές εκείνης της βραδιάς, πρώην υπουργούς Σκουρλέτη και Τόσκα. Κάποια στιγμή ο έντιμος πρόεδρος της Βουλής, κ. Βούτσης θα κληθεί να κάνει αυτά που επιτάσσει το Σύνταγμα, δεν θα τους επιτρέψουμε αυτά να μπουν στο συρτάρι. Τους καταμηνύσαμε σαν συντονιστές όχι ως πολιτικούς προϊσταμένους”.

“Αποδεικνύουμε με τη μήνυσή μας την υπευθυνότητα και υπαιτιότητα αυτών κυρίως των προσώπων και όσων μπαίνουν στο κάδρο της συνυπαιτιότητας για αυτή την τραγωδία”, πρόσθεσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ