Συνεχίζεται η επέλαση της “Πηνελόπης” – Βροχές και χιόνια τις επόμενες ώρες – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Σε εξέλιξη είναι η “Πηνελόπη”, η κακοκαιρία που πλήττει ολόκληρη την Ελλάδα με κύρια χαρακτηριστικά το τσουχτερό κρύο, τους θυελλώδεις ανέμους και τις χιονοπτώσεις.

Μετά τις έντονες βροχοπτώσεις στη Δυτική Ελλάδα, χιόνια έπεσαν και στα πεδινά τμήματα της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας (Θράκη). Τα μεγαλύτερα ύψη χιονόστρωσης σημειώθηκαν στα ορεινά της Ανατολικής Θεσσαλίας και της Εύβοιας, όπου συνθήκες χιονοθύελλας επικρατούσαν για πολλές ώρες προκαλώντας προβλήματα στο οδικό δίκτυο.

Επιπλέον, σημαντική κεραυνική δραστηριότητα συνοδεύει την τελευταία φάση της κακοκαιρίας, με περισσότερους από 10.000 κεραυνούς να έχει καταγράψει το σύστημα ΖΕΥΣ του Εθνικού Αστεροσκοπείου/meteo.gr έως τις 3 το μεσημέρι της Πέμπτης.

Την Παρασκευή προβλέπονται αρχικά νεφώσεις με παροδικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά (από το ύψος του Βόλου και νοτιότερα) και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά, ενώ τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Νότιο Αιγαίο, οι οποίες βαθμιαία θα περιοριστούν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και θα εξασθενήσουν.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι βελτιωμένος με λίγες παροδικές νεφώσεις. Παγετός θα σημειωθεί τις πρώτες πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά. Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά θυελλώδεις 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση κατά τη διάρκεια της ημέρας, σύμφωνα με την emy.gr.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ