Άρχισε η δίκη για το Ερρίκος Ντυνάν – Μαρτίνης: Ούτε παραπλάνησα, ούτε «έκλεψα»

Της Άννας Κανδύλη

Παραγεγραμμένη είναι η κατηγορία του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος που αποδίδεται στον πρώην πρόεδρο του ΔΣ του “Ερρίκος Ντυνάν”, Ανδρέα Μαρτίνη, τη σύζυγό του κι ακόμη ένα άτομο, όπως υποστήριξαν οι συνήγοροί τους, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Το αδίκημα σχετίζεται με το πόσο των 3,1 εκατ. γερμανικών μάρκων που φέρεται να είχε δώσει η γερμανική εταιρεία ξενοδοχειακού και νοσοκομειακού εξοπλισμού Hospitalia International, προκειμένου να προτιμηθεί ως προμηθεύτρια στο νοσοκομείο “Ερρίκος Ντυνάν”.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους των κατηγορουμένων, έχει παρέλθει 15ετία από τότε που φέρεται να τελέστηκε το αδίκημα, μέχρι την ώρα που έλαβαν κλήση για να εμφανιστούν στο δικαστήριο οι κατηγορούμενοι.

Το δικαστήριο διέκοψε για τις 29 Νοεμβρίου, προκειμένου να μελετήσει τους ισχυρισμούς οι οποίοι κατατέθηκαν και εγγράφως.

Ο πρώην πρόεδρος του ΔΣ του Ερρίκος Ντυνάν, αρνήθηκε την κατηγορία που του αποδίδεται δηλώνοντας ότι: «Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που αρχίζει αυτή η δίκη. Έχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη γιατί μέχρι τώρα υπήρχαν δημοσιεύματα χωρίς να έχει αποφανθεί κανένας. Η Δικαιοσύνη θα αποφανθεί για το εάν είμαι ένοχος η όχι. Θα καταδειχθεί ότι ούτε παραπλάνησα, ούτε “έκλεψα”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ