Εξαρθρώθηκε σπείρα που “ρήμαζε” σπίτια στη βορειοανατολική Αττική – ΦΩΤΟ

Σπείρα που διέπραττε ληστείες, καθώς και διαρρήξεις-κλοπές από οικίες στη βορειανατολική Αττική, εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας της περιοχής. Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν στα Γλυκά Νερά δύο αλλοδαποί, μέλη της σπείρας, ενώ ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ένας ομοεθνής τους.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες είχαν συστήσει, τουλάχιστον από τον περασμένο Απρίλιο, συμμορία με σκοπό διαρρήξεις-κλοπές από οικίες, οι ένοικοι των οποίων απουσίαζαν. Ως προς τη μεθοδολογία τους, αφού εντόπιζαν τις οικίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής, απενεργοποιούσαν τον συναγερμό και στη συνέχεια εισέβαλαν στο εσωτερικό τους και αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές. Επιπλέον, αφαιρούσαν τα κλειδιά των οχημάτων των ιδιοκτητών, με τα οποία διέφευγαν.

Σημειώνεται, ότι στις περιπτώσεις που οι ιδιοκτήτες επέστρεφαν στην οικία τους, οι δράστες, προκειμένου να διαφύγουν, δεν δίσταζαν να τους ασκήσουν βία. Για τις μετακινήσεις τους χρησιμοποιούσαν τόσο τα κλεμμένα αυτοκίνητα, όσο και ενοικιασμένα, στα οποία τοποθετούσαν πλαστές πινακίδες, υψηλής πιστότητας, οι οποίες αντιστοιχούσαν σε όμοια οχήματα, νόμιμα κινούμενα.

Στην κατοχή τους, καθώς και από τις κατ’ οίκον έρευνες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Πλήθος κοσμημάτων και ρολογιών, τιμαλφή, ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές, εργαλεία, περίστροφο και φυσίγγια. Έως τώρα έχουν εξιχνιαστεί 14 περιπτώσεις διαρρήξεων και μία ληστείας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή ΦΩΤΟ: astynomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ