Ασλανίδης στον Realfm 97,8: Κατατέθηκε και δεύτερη μήνυση για τη ρατσιστική συμπεριφορά των ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη

«Έχει βρεθεί η διμοιρία και ο επικεφαλής και γνωρίζω ότι έχει κατατεθεί μια ακόμα μήνυση από πολίτη με τα ρατσιστικά χαρακτηριστικά, για ρατσιστική συμπεριφορά των ΜΑΤ, στο συλλαλητήριο για το Μακεδονικό στο περιθώριο της ΔΕΘ, νομίζω σήμερα το πρωί. Η πληροφορία που μου δόθηκε είναι ότι ο αρχηγός της ΕΛΑΣ έδωσε εντολή στις Εσωτερικές Υποθέσεις να αναλάβουν τη διερεύνηση της υπόθεσης σε βάθος» αποκάλυψε ο δημοσιογράφος του thestival.gr Τάσος Ασλανίδης μιλώντας στον Realfm 97,8 και στον Μάνο Νιφλή.

«Δεν γνωρίζω εάν πρόκειται για την ίδια διμοιρία. Δεν το γνωρίζω, μου το μετέφεραν τηλεφωνικά και επιβεβαίωσα από το αστυνομικό τμήμα ότι υπάρχει. Δεν ξέρω όμως εάν έχει γίνει κατά της ίδιας διμοιρίας, δεν ξέρω λεπτομέρειες και ούτε μπορώ να έχω πρόσβαση σε προανακριτικό υλικό» πρόσθεσε ο δημοσιογράφος, ενώ συνέχισε λέγοντας πως «δεν πρόκειται για κίνηση κατά της ΕΛ.ΑΣ. Υπάρχουν εξαιρετικοί αστυνομικοί και το έχω αναδείξει μέσα από ρεπορτάζ. Η πλειοψηφία των αστυνομικών είναι κοντά στον πολίτη και συνδράμει στην ασφάλεια του. Υπάρχουν όμως άτομα που κάνουν κακό στην εικόνα της ΕΛ.ΑΣ. Αυτά λοιπόν τα άτομα όχι μόνο εμείς οι δημοσιογράφοι αλλά κάθε πολίτης πρέπει να ξέρει τα δικαιώματα του και αυτά τα άτομα πρέπει να απομακρύνονται από τις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ, για να έχουμε μια τίμια ΕΛ.ΑΣ».

Από την άλλη πλευρά περιγράφοντας το περιστατικό που τον οδήγησε στο να καταθέσει μήνυση κατά της διμοιρίας των ΜΑΤ υπογράμμισε ότι «βρίσκομαι στη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, δεξιά βρίσκονταν διαδηλωτές και αριστερά δυνάμεις των ΜΑΤ. Ξαφνικά ένας άνδρας των ΜΑΤ σήκωσε την αντισφυξιογόνο μάσκα και φώναξε “καλά κάνει και σας @@@ ο Τσίπρας κ@@@Βούλγαροι”. Αυτή ήταν η έκφραση που είπε και εμένα προσωπικά με σόκαρε. Μετά από δύο λεπτά επαναλαμβάνει το ίδιο πράγμα. Τότε αφήνω το μηχανάκι μου στην άκρη και τον πλησιάζω και με ήπιο τόνο του λέω ότι αυτό που είπες είναι λάθος. Δεν μπορείς να το λες εσύ, δεν μπορεί να το λέει κανείς γιατί προσβάλλεις έναν ολόκληρο λαό. Δεν μου απάντησε. Ωστόσο μισή ώρα πριν η ίδια διμοιρία απωθούσε τον κόσμο προς τον Λευκό Πύργο και σε μια στιγμή όπου βρίσκομαι δίπλα τους, και έστελνα το ρεπορτάζ σε συνάδελφό μου, με πλησίασε ένας άνδρας των ΥΑΤ και μου λέει “εσύ εξαφανίζεσαι, φεύγεις τώρα από εδώ”. Στη συνέχεια με πλησίασε και δεύτερο άτομο από την ίδια διμοιρία και με πιάνει πίσω από τον σβέρκο και με ταρακουνούν ενώ ο πρώτος προσπαθεί να με ρίξει κάτω από το μηχανάκι. Ζητάω βοήθεια και έρχονται και άλλοι άνθρωποι εκεί. Τότε ζητάω τα ονόματα τους και όχι μόνο δεν τα δίνουν αλλά με βρίζουν. Μετά ζητάω τον επικεφαλής ο οποίος ήρθε και μου είπε ότι “εάν δεν φύγεις από μπροστά μου θα σε συλλάβω τώρα”. Αμέσως γυρίζω προς τον κόσμο και λέω “ας τραβήξει κάποιος για να έχουμε ένα ντοκουμέντο”. Ο Επικεφαλής τότε γύρισε προς τον κόσμο και είπε “όποιος το κάνει τον έχω συλλάβει”. Εκεί πέρα είδα ότι δεν με παίρνει άλλο και κάλεσα το 100 για να συνομιλήσω με τον αρχηγό ή το γενικό διευθυντή. Πριν αποχωρήσει η διμοιρία, ένας τρίτος αστυνομικός με χτύπησε με την ασπίδα του και αναγκαστικά το βράδυ πήγα στο αστυνομικό τμήμα του Λευκού Πύργου και υπέβαλα μήνυση ενώ την Κυριακή το πρωί κατέθεσα συμπληρωματική. Το πρωί της Δευτέρας ήμουν τρεις ώρες στον Εισαγγελέα και έκανα μια εκτενή αναφορά για τα γεγονότα». «Ήταν γνωστό πως πρόκειται για διμοιρία από την Αθήνα» πρόσθεσε.

Ακούστε το ηχητικό

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ