Εμπόλεμη ζώνη η Θεσσαλονίκη – Εκτεταμένα επεισόδια και βίαιες συγκρούσεις – Ξύλο σε διαδηλωτές και χημικά σε γυναικόπαιδα -ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Σε εμπόλεμη ζώνη μετατράπηκε από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου ο χώρος περιμετρικά του δημαρχείου Θεσσαλονίκης, σημείο όπου βρίσκονταν διαδηλωτές του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία.

Οι μάχες μεταξύ ΜΑΤ και διαδηλωτών ήταν ιδιαιτέρως έντονες μπροστά στο Βασιλικό Θέατρο, στην οδό Νικολάου Γερμανού, καθώς και στην οδό Παύλου Μελά.

Οι αστυνομικοί έκαναν συνεχή χρήση χημικών σε μια προσπάθεια να διασπάσουν το μπλοκ των διαδηλωτών, μεταξύ των οποίων βρίσκονταν και γυναικόπαιδα.

Επεισόδια εκτυλίχθηκαν και στις οδούς 3ης Σεπτεμβρίου, Βασιλέως Γεωργίου, Μεγάλου Αλεξάνδρου και Λεωφόρου Στρατού.

Την ίδια ώρα εστίες φωτιάς ξέσπασαν εντός του πάρκου Ξαρχάκου, ενώ οι μάχες γίνονταν σώμα με σώμα μεταξύ των ΜΑΤ και διαδηλωτών. Οι αστυνομικοί έκαναν συνεχή χρήση χημικών σε μια προσπάθεια να απομακρύνουν τους συγκεντρωμένους.

Συμμετέχοντες στη διαδήλωση έβαλαν νωρίτερα φωτιά σε κάδους, πέταξαν αντικείμενα εναντίον των ΜΑΤ, ενώ φώναζαν και συνθήματα κατά της κυβέρνησης.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου διακόπηκε και κατά διαστήματα ομάδες διαδηλωτών επιτέθηκαν εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων. Η ατμόσφαιρα στην περιοχή του κέντρου της πόλης ήταν αποπνικτική.

Όλα ξεκίνησαν όταν μια ομάδα περίπου 50 κουκουλοφόρων επιτέθηκε κατά των δυνάμεων των ΜΑΤ, στη συμβολή των οδών 3ης Σεπτεμβρίου και Βασιλέως Γεωργίου, κοντά στο πάρκο Ξαρχάκου.

Οι άνδρες της Αστυνομίας απάντησαν με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης, με τους κουκουλοφόρους να ρίχνουν τα οδοφράγματα της ΕΛ.ΑΣ.

Στο «στόχαστρο» των κουκουλοφόρων βρέθηκαν και δημοσιογράφοι.

Πηγή φωτογραφιών και βίντεο: seleo.gr, thestival.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ