• Στους ρυθμούς του Φεστιβάλ Μουσικής ο Μόλυβος - ΦΩΤΟ

  4:13 μμ, Πέμπτη 23 Αυγ 2018 4:13 μμ, Πέμπτη 23 Αυγ 2018

  Ολοκληρώθηκε με λαμπρό τρόπο την Κυριακή το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου που από τις 8 έως τις 19 Αυγούστου φιλοξένησε 27 καλλιτέχνες από διάφορα μέρη του κόσμου, συνδυάζοντας μοναδικά την κλασική μουσική με το παραδοσιακό τοπίο της Λέσβου και αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι ο πολιτισμός μπορεί να αποτελέσει το κλειδί για την αναγέννηση του νησιού.

  Κατά το διάστημα αυτό ο οικισμός του Μολύβου, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του νησιού –πολλοί από τους οποίους είχαν έρθει ειδικά για τις εκδηλώσεις, έζησαν στους ρυθμούς του Φεστιβάλ στα καλντερίμια, στους αρχαιολογικούς χώρους, στις παραλίες με κορύφωση τις συναυλίες του Κάστρου.

  Όπως επεσήμανε σε δήλωσή του ο συνιδρυτής του Φεστιβάλ, Δημήτρης Τρύφων "Ήδη μετά από τέσσερα χρόνια λειτουργίας του, το Φεστιβάλ έχει αποκτήσει ένα πιστό κοινό που έρχεται από το εξωτερικό στο νησί ειδικά για να ακούσει κλασική μουσική".

  Η «Γένεσις», το φετινό θέμα, σήμανε και τη γέννηση ενός νέου θεσμού για το Φεστιβάλ. Την «Ημέρα Λόγου», όπου σημαντικοί εκπρόσωποι των επιστημών και της διανόησης συμπορεύθηκαν με τους μουσικούς, προσεγγίζοντας τη θεματική από τη δική τους σκοπιά και αποτελώντας την εισαγωγή για τη μουσική πορεία των ημερών που ακολούθησαν.

  Ειδική μνεία αξίζει τους νεαρούς εθελοντές, στην πλειοψηφία τους παιδιά από την Λέσβο,που καθ'όλη τη διάρκεια συνέβαλαν ουσιαστικά στην επιτυχημένη λειτουργία του. Οι χώροι των εκδηλώσεων ήταν κατάμεστοι, με τους ακροατές μετά από κάθε συναυλία να χειροκροτούν παρατεταμένα τους ερμηνευτές.

  Το Φεστιβάλ τίμησαν με την παρουσία τους προσωπικότητες των γραμμάτων, των τεχνών, του επιχειρηματικού και πολιτικού κόσμου, ανάμεσα στους οποίους ο Γερμανός Πρεσβευτής στην Αθήνα Γενς Πλέτνερ, η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου, η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, συνιδρύτρια του World Human Forum και ο σκηνοθέτης Δήμος Αβδελιώδης.

  Όλες οι συναυλίες του Κάστρου μεταδόθηκαν ζωντανά από Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και την ΕΡΑ Αιγαίου, ενώ ανάμεσα στους εκπροσώπους των ΜΜΕ ήταν και δημοσιογράφοι του BBC και της Γερμανικής Κρατικής Ραδιοφωνίας.

  Το 4ο Φεστιβάλ τέλεσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, η Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, το Γαλλικό Ινστιτούτο της Ελλάδος και το Πανεπιστήμιο του Άγκντερ Νορβηγίας συνέβαλαν με την ευγενική τους υποστήριξη, στην πραγματοποίηση του Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου. Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση στήριξε με δωρεά φέτος το Φεστιβάλ. Πολύτιμος συνεργάτης του φεστιβάλ είναι το δίκτυο The Οther Αegean και ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου. Το Φεστιβάλ ευχαριστεί επίσης την Δημοτική Ενότητα Μήθυμνας.

  Η Ομάδα του Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου ανανεώνει το ραντεβού της για το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου τον Αύγουστο του 2019.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα