Δήμαρχος Ραφήνας στον Realfm 97,8: Έχω ζητήσει να δημιουργηθεί αντιπυρική ζώνη αλλά δεν βλέπω θετική ανταπόκριση

Ολιγωρία στις δασικές υπηρεσίες καταλόγισε ο Δήμαρχος Ραφήνας Βαγγέλης Μπουρνούς, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τον Νίκο Στραβελάκη.

“Υπήρξε μία ολιγωρία στην έναρξη της εστίας της πυρκαγιάς, μας ξέφυγε, μετά δεν υπήρχε η απαραίτητη εναέρια δύναμη να σταματήσει. Επίσης, υπάρχει και ένα άλλο μεγάλο θέμα, πάντα η Ραφήνα ή ο Μαραθώνας καίγονται από τον ορεινό όγκο. Όλη η περίμετρος μας είναι περιοχές εντός σχεδίου, δεν είναι αυθαίρετες… Δεν υπάρχουν αντιπυρικές ζώνες, δεν υπάρχουν δασικοί δρόμοι” είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μπουρνούς και πρόσθεσε:

“Κάποιοι ψάχνουν να βρουν ευθύνες στην τοπική αυτοδιοίκηση, αυτά είναι ευθύνη της δασικής υπηρεσίας. Έχω ζητήσει επισήμως να δημιουργηθεί μία αντιπυρική ζώνη 50 μέτρων, από τα σύνορα των περιοχών εντός σχεδίου με το δάσος. Δεν βλέπω θετική ανταπόκριση σε αυτό το κομμάτι”.

“Αυτή η καταστροφή ήταν ένα σοκ. Ο κρατικός μηχανισμός κινήθηκε εξαιρετικά γρήγορα για τα δεδομένα του. Έχουμε λύσει τα πρώτα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι πυρόπληκτοι. Νομίζω ότι μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου το αργότερο, θα έχει ολοκληρωθεί η καταβολή και των τεσσάρων επιδομάτων…Το περιβάλλον εδώ πέρα είναι μία Κόλαση του Δάντη. Δεν είναι υγιές περιβάλλον, γιατί δεν έχουμε απομακρύνει ακόμα το καμένο δάσος. Το χρονοδιάγραμμα είναι μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Ραφήνας.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ