Το πρώτο ελικόπτερο που έφτασε στο Μάτι έμεινε από καύσιμα- Τι αποκαλύπτουν τα στοιχεία της έρευνας για τη φονική πυρκαγιά

Από τα επτά αεροσκάφη και τα τέσσερα ελικόπτερα, μόλις ένα Ericsson κατάφερε να μετακινηθεί στον Νέο Βουτζά το κρίσιμο χρονικό διάστημα, μόλις ξεκίνησε η φωτιά, ωστόσο… έμεινε από βενζίνη. 

Αυτό αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος, όπου στο σχετικό δημοσίευμα τονίζεται ότι το συγκεκριμένο S-64 Ericsson, εκτράπηκε στις 17.10 το απόγευμα της Δευτέρα προκειμένου να επιχειρήσει στον Νέο Βουτζά, έφτασε στο σημείο στις 17.20, ωστόσο δεν είχε καύσιμα πλέον για να προβεί σε ρίψεις. Έτσι, κατόπτευσε το μέτωπο της φωτιάς και στη συνέχεια έφυγε για ανεφοδιασμό, σύμφωνα πάντα με τις καταθέσεις μαρτύρων και τα πρώτα στοιχεία της εν εξελίξει δικαστικής έρευνας, όπως αναφέρεται στην εφημερίδα. 

Μετά από τέσσερις αποτυχημένες εντολές απογειώσεων Καναντέρ και ελικοπτέρων από τα αεροδρόμια Ελευσίνας, Ανδραβίδας, Τανάγρας και Σάμου εξαιτίας των θυελλωδών δυτικών ανέμων, στις 17.37 δόθηκε νέα εντολή για την απογείωση ενός S-64 Ericsson από Ελευσίνα. Το ελικόπτερο απογειώθηκε τελικά στις 18.12, ωστόσο, ήταν ήδη αργά καθώς η φωτιά είχε περάσει τη λεωφόρο Μαραθώνος, σκορπώντας τον θάνατο στο Μάτι. 

Τα επόμενα ελικόπτερα που έφτασαν ήταν δύο Super Puma, το ένα στις 19.00, όταν εκτράπηκε από άλλη φωτιά στα Μέγαρα και ένα ακόμα στις 19.10. 

Πηγή πληροφοριών: εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος”

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ