Σε εξέλιξη δύο πύρινα μέτωπα στη Ζάκυνθο – Έφτασαν ενισχύσεις από την Πελοπόννησο

Σε εξέλιξη είναι από το απόγευμα η φωτιά σε διπλό μέτωπο στη Ζάκυνθο, στο χωριό Κοιλιωμένος αλλά και στην περιοχή Μαχαιράδο (Καταλούπου) κοντά στο Λαγοπόδο.

Αργά το απόγευμα, η φωτιά στο χωριό Κοιλιωμένος έσπασε σε δύο μέτωπα, με το ένα να έχει κατεύθυνση το χωριό και το άλλο κινείται προς το πευκοδάσος. Οι άνεμοι δεν βοηθούν στο έργο της πυρόσβεσης καθώς πνέουν στην περιοχή με ένταση 6 μποφόρ.

Όσον αφορά στο μέτωπο του Καταλούπου ανάλογα με τη φορά του ανέμου κινείται είτε προς τον Αγαλά είτε προς τη Λιθακιά, σύμφωνα με το imerazante.gr.

Δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές ή περιουσίες, ενώ κατέφθασαν πυροσβεστικές ενισχύσεις από τη Δυτική Ελλάδα για να συνδράμουν στην επιχείρηση κατάσβεσης του διπλού μετώπου. Συγκεκριμένα τις ήδη υπάρχουσες δυνάμεις ενισχύουν 5 πυροσβεστικά οχήματα και πεζοπόρα τμήματα.

Τα εναέρια μέσα που επιχειρούσαν από νωρίς αποσύρθηκαν μόλις έπεσε ο ήλιος, ενώ συνεχίζουν οι επίγειες δυνάμεις.Σημαντική βοήθεια στο έργο των δυνάμεων της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ζακύνθου, αναμένεται να προσφέρουν οι ενισχύσεις, που έφτασαν στο νησί, από την Πελοπόννησο.

Συγκεκριμένα, με το πλοίο της γραμμής έφτασαν στο λιμάνι της Ζακύνθου, και από εκεί στα μέτωπα ένα πεζοπόρο τμήμα της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα, 5 οχήματα με 10 πυροσβέστες καθώς και ένα όχημα με αξιωματικούς της πυροσβεστικής υπηρεσίας από τα Λεχαινά.

Η νύχτα στα δύο μέτωπα της Ζακύνθου, θα είναι μεγάλη με όλη τη πυροσβεστική δύναμη να καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες ώστε να μην φτάσουν οι φλόγες στα δύο χωριά, τα οποία μέχρι στιγμής δεν διατρέχουν κίνδυνο.

Οι πυροσβέστες αλλά και οι τοπικές αρχές που βρίσκονται στο σημείο αγωνιούν για τυχόν αλλαγή των ανέμων, που μπορεί να στρέψει τις φλόγες προς κατοικημένες περιοχές.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ