Ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη θα ζητήσει η 19χρονη που έπνιξε το μωρό της – ΒΙΝΤΕΟ

Φορώντας χειροπέδες, η 19χρονη κόρη μαζί με την 54χρονη μητέρα της, πέρασαν την πόρτα του Εισαγγελέα, για να απολογηθούν για την αποτρόπαια δολοφονία του βρέφους που είχε βρεθεί νεκρό, στραγγαλισμένο με τον ομφάλιο λώρο, μέσα σε κάδο σκουπιδιών στην Πετρούπολη, πριν από λίγους μήνες.

«Η εξιχνίαση της υπόθεσης που αφορά στο βρέφος το οποίο πέταξε η 22χρονη μητέρα του στον ακάλυπτο χώρο πολυκατοικίας, στη Νέα Σμύρνη, έδειξε τον δρόμο για το περιστατικό με το νεογέννητο που εντοπίστηκε νεκρό σε κάδο απορριμμάτων, στην Πετρούπολη», τονίζουν αστυνομικές πηγές στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. «Οι δύο υποθέσεις έχουν πολλά κοινά σημεία. Μητέρες μικρής ηλικίας, που είχαν ανεπιθύμητη κύηση και ήθελαν με κάθε τρόπο να “ξεφορτωθούν” το νεογέννητο παιδί τους, το οποίο πέταξαν, μάλιστα, πολύ κοντά στο σημείο που διέμεναν. Έπειτα από την υπόθεση της Νέας Σμύρνης, μπήκε στην τελική ευθεία η εξιχνίαση με το νεκρό βρέφος στην Πετρούπολη», σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

Η 19χρονη, που ομολόγησε ότι η ίδια έπνιξε το νεογέννητο παιδί της, σύμφωνα με όσα είπε στους αστυνομικούς, είχε μια ανεπιθύμητη κύηση έπειτα από μια περιστασιακή σχέση και δεν ήθελε με κανένα τρόπο να κρατήσει το βρέφος. Έτσι, μόλις το γέννησε, στην μπανιέρα του σπιτιού της, το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στην οδό Ρωμυλίας, όπου εντοπίστηκε νεκρό το νεογέννητο, στις 26 Φεβρουαρίου 2018, του έβαλε χαρτιά στο στόμα για να σταματήσει να κλαίει. Στη συνέχεια, το έπνιξε με σχοινί και με τον ομφάλιο λώρο. Η 54χρονη, από την πλευρά της, υποστήριξε ότι απλώς βοήθησε την κόρη της να το πετάξει στον κάδο απορριμμάτων.

Οι δύο γυναίκες συνελήφθησαν χθες, που ήταν η γιορτή της μητέρας. Μετά τη δίωξη που τους άσκησε ο εισαγγελέας, για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να δώσουν εξηγήσεις. Συμφωνία ωστόσο με τον συνήγορό τους θα ζητηθεί η μετατροπή της κατηγορίας σε παιδοκτονία για την 19χρονη και συνέργεια σε ανθρωποκτονία για τη μητέρα της. Επίσης, θα κατατεθεί αίτημα για διορισμό ψυχιάτρου-πραγματογνώμονα καθώς η υπεράσπιση υποστηρίζει πως η 19χρονη πάσχει από επιλόχειο κατάθλιψη και βρίσκεται σε άθλια ψυχολογική

Δείτε το βίντεο από τον ΣΚΑΙ:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ