Ξαναχτύπησε η σπείρα με τα “μαϊμού” τροχαία- Πόσα χρήματα απέσπασαν από το θύμα τους

Θύμα της σπείρας που εξαπατά τηλεφωνικά πολίτες για να τους αποσπάσει χρήματα έπεσε μία 54χρονη στην Αμαλιάδα, το βράδυ της Παρασκευής. Οι δράστες κατάφεραν να της αποσπάσουν 1.700 ευρώ και 6.000 δολάρια.

Οι δράστες της τηλεφώνησαν στο σταθερό τηλέφωνο και όταν το σήκωσε η 54χρονη στην άλλη άκρη της γραμμής άκουσε μία γυναίκα να της λέει ότι είναι αστυνομικός και ότι την καλούσε για ένα τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη ο σύζυγος της.

Η υποτιθέμενη αστυνομικός είπε στην 54χρονη ότι ο σύζυγός της βρισκόταν στο αυτοκίνητο μαζί με την κόρη τους και ότι είχε προκαλέσει ένα τροχαίο με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός παιδιού.

Η 54χρονη σε κατάσταση σοκ ζήτησε να μάθει περισσότερες πληροφορίες, τότε η υποτιθέμενη αστυνομικός της είπε ότι μπορούσε να τακτοποιηθεί η υπόθεση και για να μην υπάρχουν νομικές συνέπειες ζητώντας από την 54χρονη να της δώσει το χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ.

Παράλληλα όμως ζήτησε από την 54χρονη να της δώσει και το νούμερο του κινητού της τηλεφώνου, πράγμα που έκανε. Την ίδια στιγμή που η 54χρονη μιλούσε στο σταθερό, στο κινητό της τηλέφωνο την κάλεσε ο συνεργός της υποτιθέμενης αστυνομικού μιλώντας της ταυτόχρονα για το ‘τροχαίο’, έτσι ώστε να είναι απασχολημένα και τα δύο τηλέφωνα για να μην μπορεί η 54χρονη να καλέσει τον σύζυγό της.

Η 54χρονη τους αποκάλυψε ότι τα μόνα χρήματα που είχε στο σπίτι ήταν τα 1.700 ευρώ και τα 6.000 δολάρια.

Οι δράστες “συμβιβάστηκαν” με το συγκεκριμένο ποσό για να τακτοποιήσουν την υπόθεση και η υποτιθέμενη αστυνομικός είπε στην 54χρονη ότι θα έστελνε έναν συνάδελφό της για να πάρει τα χρήματα.

Λίγη ώρα αργότερα, στην πόρτα της 54χρονης έφθασε ένας άνδρας, ο οποίος παρέλαβε τα χρήματα και έφυγε.

Η γυναίκα όταν τηλεφώνησε στον σύζυγό της κατάλαβε ότι είχε πέσει θύμα απάτης και αμέσως μετέβη στο Τμήμα Ασφαλείας Ήλιδας, όπου και κατήγγειλε το συμβάν.

Ωστόσο, εξαιτίας της ταραχής της δεν μπόρεσε να περιγράψει τα χαρακτηριστικά του άνδρα που παρέδωσε τα χρήματα, πλην του ότι φορούσε φούτερ με κουκούλα. Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος των δραστών.

Πηγή πληροφοριών: patrisnews.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ