Μόνο στο enikos.gr: Αβάσταχτος ο θρήνος στο Μορφοβούνι Καρδίτσας, το χωριό του ήρωα πιλότου – Τι λέει η θεία του

Της Ισμήνης Λέντζου

Αβάσταχτος ο πόνος στο Μορφοβούνι Καρδίτσας. Όλο το χωριό θρηνεί στο πλάι της οικογένειας του ήρωα πιλότου Γιώργου Μπαλταδώρου, ο οποίος έχασε τη ζωή του μετά τη συντριβή του μοιραίου Mirage 2000-5 της Πολεμικής Αεροπορίας βορειονατολικά της Σκύρου.

Στο πατρικό σπίτι του ήρωα πιλότου κανείς δεν μπορεί να πιστέψει το κακό που τους βρήκε. Ο δικός τους “άγγελος” που έσκιζε τους αιθέρες ταξίδεψε για πάντα στη γειτονιά των αγγέλων και άφησε πίσω του δυσαναπλήρωτο κενό.

Λίγες μέρες μετά την Ανάσταση και πριν την ονομαστική του εορτή, ο Γιώργος Μπαλταδώρος πέρασε στο πάνθεον των ηρώων της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η θεία του ήρωα πιλότου, η Μερόπη Μπαλταδώρου μίλησε στο enikos.gr και δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της για την ξαφνική απώλεια του αγαπημένου της ανιψιού. Όπως χαρακτηριστικά είπε “κανείς δεν μπορεί το πιστέψει. Μας κόπηκε το αίμα όταν το μάθαμε. Πάει το παλικάρι μας. Ο άντρας μου ο Σωκράτης, ο αδελφός του πατέρα του Γιώργου μας είναι σε κακό χάλι. Δεν μπορεί ούτε να μιλήσει. Μεγάλο το κακό που μας βρήκε” είπε τέλος η κυρία Μερόπη.

Ο ήρωας πιλότος υπηρετούσε στην 114 Πτέρυγα Μάχης Τανάγρας στην 331 μοίρα. Είχε πάει στο νησί πριν από το Πάσχα σε αποστολή ετοιμότητας. Ήταν 34 ετών, παντρεμένος και πατέρας δύο μικρών παιδιών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ