Ανακοίνωση “φωτιά” των αστυνομικών: Αφού δεν μας σέβονται θα μας φοβηθούν

Καταπέλτης είναι η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής σε ανακοίνωση που εξέδωσε, σχετικά με πρόσφατα επεισόδια στους πλειστηριασμούς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Προσφυγή στη Δικαιοσύνη για τους τραυματισμούς αστυνομικών στους πλειστηριασμούς

Ελπίζαμε ότι μετά τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο Ειρηνοδικείο Αθηνών στις 29/11/2017 όπου συνάδελφοί μας «εδάρησαν» ανηλεώς όπως και σε αρκετά άλλα περιστατικά τα οποία είχαν να κάνουν επίσης με τη διεξαγωγή πλειστηριασμών ότι με την έκταση που πήραν τα γεγονότα αυτά, τις ανακοινώσεις των Ενώσεων και τη γενική κατακραυγή, οι ιθύνοντες θα ελάμβαναν τις σχετικές πρωτοβουλίες για διασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας και της ζωής των πολιτών και των συναδέλφων μας. Δυστυχώς έως σήμερα για ένα τόσο φλέγον θέμα που οι ίδιοι έχουν διαβαθμίσει ως νούμερο ένα (1) διαπιστώνουμε ότι δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα.

Έτσι καλούμαστε να προστατεύσουμε μία «διαδικασία», η οποία θα εκπαραθυρώσει, ενδεχομένως εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας, με ένα νομοθετικό πλαίσιο, προφανώς ελλιπές και αναχρονιστικό, το οποίο τελολογικά και στην καλύτερη των περιπτώσεων θα δημιουργήσει εκατοντάδες αστυνομικούς κατηγορούμενους, τραυματίες καθώς και πολίτες. Αυτή η μεθοδευμένη και εκ του πονηρού συστημική αμέλεια έχει έναν και μοναδικό σκοπό: Να στηρίξουμε με κάθε τίμημα την μνημονιακή συμφωνία που σύναψαν για εκατοντάδες χιλιάδες πλειστηριασμούς ενώ αυτοί θα προβάλλουν το δήθεν δημοκρατικό φιλολαϊκό προφίλ τους.

Μιλάμε δηλαδή για το απόλυτο θέατρο του παραλόγου το οποίο μάλιστα ορισμένοι το θεωρούν θρασύτατα, πολιτική. Μέχρι σήμερα άναυδοι τους παρακολουθούμε να προσπαθούν να «κρυφτούν» πίσω από τις ασπίδες μας και να διοχετεύουν την συνολική κοινωνική κατακραυγή για την ανεπάρκειά τους, εναντίον μας. Δεν έχουν τολμήσει ούτε μία νομοθετική παρέμβαση για την προστασία της ζωής μας ενώ θα επιχειρήσουν να ανατρέψουν σαρωτικά όλο το κοινωνικό status.

Είμαστε λοιπόν υποχρεωμένοι να ανακοινώσουμε σε όλους (πολιτικά κόμματα, Πολιτική-Φυσική Ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., συναδέλφους) ότι αφού διαπιστώσαμε ότι κανείς δεν ενδιαφέρεται αν ζούμε ή αν πεθαίνουμε, κάναμε πράξη την απόφαση του Διοικητικού μας Συμβουλίου για προσφυγή στη δικαιοσύνη. Στις 22/1/2018 καταθέσαμε ως Ένωση μαζί με τους τραυματίες συναδέλφους μήνυση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών κατά παντός υπευθύνου για έκθεση αστυνομικών σε κίνδυνο αλλά και όποιες άλλες παραβάσεις μπορούν να στοιχειοθετηθούν τόσο για τους φυσικούς αυτουργούς όσο και για εκείνους που έστειλαν τις αστυνομικές δυνάμεις ως πρόβατα στη σφαγή.

Σκοπός μας δεν ήταν η επικοινωνιακή εκμετάλλευση αλλά η στήριξη των ανθρώπων τους οποίους εκπροσωπούμε, γι’ αυτόν λοιπόν το λόγο το ανακοινώνουμε σήμερα αφού τόσο καιρό δεν έχουμε δει κάποια μεταβολή στον τρόπο που διατάσσουν τους αστυνομικούς να παρίστανται στους πλειστηριασμούς αλλά και εν όψει των όσων έρχονται.

Τους προειδοποιούμε ότι το οργανωμένο μαζικό αστυνομικό κίνημα θα ακυρώσει εν τοις πράγμασιν με την στάση του την επιχειρούμενη μετατόπιση ευθυνών και για ακόμη μια φορά τους λέμε ότι θεωρούμαστε και είμαστε κομμάτι της κοινωνίας που υφίσταται.

Έτσι κάθε φορά που αυτοί θα ολιγωρούν, θα αμελούν, θα κρύβονται, εμείς θα απαντάμε με προσφυγή στην ελληνική δικαιοσύνη και θα τους αποκαλύπτουμε. Να είναι σίγουροι ότι κανένας πολιτικός αμοραλισμός τους δεν θα γίνει πλέον ανεκτός και θα πρέπει να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και των συνταγματικών τους καθηκόντων.

Σας ενημερώνουμε επίσης ότι η διαδικασία της διερεύνησης των παραπτωμάτων που καταγγέλλουμε έχει ήδη ξεκινήσει. Οι τραυματίες συνάδελφοι και το Προεδρείο έχουν κληθεί να καταθέσουν για να υποδείξουν τους υπευθύνους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ